"Als we vrouwen, homo's, christenen, moslims, mensen met een migratieachtergrond en andere minderheden een beetje meer weerbaar maken, lossen we een heleboel problemen op." Deze uitspraak van presentator Tijs van den Brink krijgt veel kritiek op Twitter.

Van den Brink deed de uitspraak in zijn column voor Visie, een website van de EO. Op Twitter werd de blogpost van de EO-presentator al snel onderwerp van discussie. Ook bekende Nederlanders mengen zich in de discussie en noemen de uitspraak ongepast.

Blanke man

Ruben Altena vindt het makkelijk praten voor Van den Brink. De presentator herkent de ervaring waarschijnlijk niet als blanke man. "Een opeenstapeling van beledigingen kan niet iedereen elke keer met weerbaarheid pareren", zo sluit hij af.

Ook Lammert de Bruin is het niet eens met Van den Brink. Volgens hem staat de column gelijk aan een oproep om te stoppen met strijden tegen discriminatie en homofobie.

Cabaretier Claudia de Breij reageert al snel op dat bericht. Volgens haar is weerbaarheid juist 'niet je mond houden als je wordt gepiepeld'.

Arthur Japin draait het verhaal van Tijs van den Brink om. Geen weerbaarheid van minderheden, maar juist: "zachtheid en begrip voor anderen", is volgens hem de oplossing.

Ook bijval voor Van den Brink

Van den Brink kan ook op bijval rekenen. Volgens Karel Koolhoven passen we ons te vaak aan ten opzichte van minderheden.

Ook volgens Martin de Bes slaat de EO-presentator de spijker op de kop. "Het enige waar je daadwerkelijk wat aan kan veranderen, is hoe je zelf met dingen omgaat."