De nieuwe HBO-serie Confederate stuit op protest. Gisteravond werden er tijdens de uitzending van de nieuwe Game Of Thrones heel veel protesttweets verstuurd met #NoConfederate.

Reden voor dit protest is dat mensen het niet eens zijn met het verhaal van de nieuwe serie, die nog uitgezonden moet worden. Confederate speelt zich af in een alternatief universum, waar het zuiden van de VS de Amerikaanse Burgeroorlog nooit heeft verloren en de slavernij nog steeds legaal is en in het moderne leven wordt toegepast. Dit stuit op veel verzet van de Afro-Amerikaanse gemeenschap.

Het protest is opgezet door activist April Reign, die eerder al eens de hashtag #OscarsSoWhite startte om aandacht te vragen voor het gebrek aan nominaties voor Afro-Amerikanen en andere minderheden bij de Academy Awards.

"Het vercommercialiseren van zwart leed voor het vertier van anderen moet eens stoppen", zei Reign tegen CNN. "Voor sommige mensen is Confederate geen 'alternatief universum', maar een pijnlijke verwijzing naar hoever we nog hebben te gaan tot we echte gelijkheid hebben in dit land."

HBO zegt begrip te hebben voor de zorgen, maar hoopt dat mensen eerst de serie willen bekijken voordat ze hun oordeel klaar hebben.