Enkele twitteraars dreigen president Trump voor de rechter te slepen. Reden is het feit dat Trump ze geblokkeerd heeft op Twitter. Voor gewone stervelingen is dat geen probleem om te doen, maar de president van de Verenigde Staten zou dat niet mogen, stellen de verbolgen tweeps, die bijgestaan worden door een digitale rechtengroep.

De advocaat van die groep zegt dat Twitter een publiek forum is om kritiek te uiten op de regering. Het Instituut vindt dat de president mensen het recht op kritiek ontneemt door ze te blokkeren. Dat zou volgens hen in strijd zijn met de eerste amendement. Daarin staat dat de overheid de vrijheid van meningsuiting niet mag verhinderen.

The Knight First Amendment Institute, onderdeel van de Columbia universiteit, roept Trump nu in een open brief op om iedereen te deblokkeren op Twitter. Doet hij dat niet, dan kan hij een rechtszaak verwachten.

Het lijkt misschien een beetje vergezocht om het twitteraccount van Donald Trump als overheid te zien, maar Witte Huis-woordvoerder Sean Spicer zei gisteren nog dat die tweets als ‘officiële verklaringen’ van het Witte Huis gelden.