Er is de hele dag al veel aandacht voor het feit dat Twitter vandaag tien jaar bestaat. En om journalistiek toch een beetje goed voor de dag te komen lijken de meeste media te kiezen voor een negatieve invalshoek: ‘Het gaat slecht met Twitter’ en ‘anonieme accounts zijn een probleem’.

Het is waar dat de groei wat achterblijft maar met 320 miljoen maandelijks actieve gebruikers kun je niet zeggen dat ‘niemand’ meer op Twitter zit

Jongeren kiezen inderdaad sneller voor Instagram en Snapchat omdat daar voor hen meer te halen is. Twitter is in die tien jaar volwassener geworden. Het gaat niet meer over wat je aan het doen bent. Het is een nieuwsmedium waar je breaking news als eerste hoort, een platform voor online activisme, een sociaal netwerk dat mensen bij elkaar brengt en waar gelachen kan worden.

Media die vandaag Twitter afbranden, gebruiken het zelf als de belangrijkste bron voor nieuws en als belangrijk podium om dat nieuws uit te venten. Zolang dat gebeurt, is Twitter echt nog niet dood.

 Twitter maakte zelf een filmpje om de gebruikers te bedanken.