Facebook deed het niet al te lang geleden, nu maakt Twitter de sprong in het diepe. Het platform van de meningen in 140 tekens gaat morgen naar de beurs. Een definitieve prijs per aandeel wordt voor het einde van de dag bekend. Is dit het moment om massaal aandelen Twitter te kopen? Of toch niet?   

Al weken lang gonst het, zodra Twitter naar de beurs gaat moet je er meteen bij zijn. Maar als we naar de geschiedenis kijken, is het misschien verstandiger om juist af te wachten. World Online, dat in 2000 naar de beurs ging, was de hype. Iedereen moest en zou een aandeel hebben, tot de aandelen kelderden. Of de recentere beursgang van Facebook. Intussen doet Facebook het goed op de beurs, maar in het begin liepen de aandelenkoersen enorm terug. 

Voorzichtigheid geboden dus, zo zegt ook Niels Lemmer van Vereniging voor Effectenbezitters (VEB), vandaag in het AD. Hij raadt aan om af te wachten of de hype rond de beursgang wel terecht is. Stap je namelijk meteen in, dan heb je het risico dat de koers in de eerste uren veel te hoog blijkt te zijn. De toekomst van een internetbedrijf is nou eenmaal moeilijk in te schatten. Apple, Facebook en LinkedIn doen het momentueel goed op de beurs, maar dat is geen garantie voor Twitter. Vooral omdat ieder medium uniek is en op een andere manier gebruikt wordt. 

De instapprijs voor de aandelen begon van 17 tot 20 dollar, maar is ondertussen al opgelopen naar 23 tot 25 dollar. 

Twitter werd in 2006 opgericht door Biz Stone, Evan Wiliams en Jack Dorsey. Ondertussen gebruiken zo'n 232 miljoen personen Twitter en zijn er meer dan 350 miljard tweets verstuurd.