Een piek vandaag in de zoekterm ‘Golden Shower’ bij Google, want je kon er niet omheen; het nieuws dat Donald Trump plasseks zou hebben gehad met prostituees in een bed in Rusland waar Obama eerder in geslapen zou hebben. 

Een nogal juicy verhaal dat vandaag gretig gedeeld werd op social media. Maar het is zó juicy en de bron is zó vaag dat je je af moet vragen hoe betrouwbaar het is. Niet te verifiëren, zeggen eigenlijk alle media, terwijl ze er tóch over schrijven. 

Het zogenaamde rapport van 35 pagina’s met daarin allerlei info over Trump en zijn band met Rusland circuleert al maandenlang onder journalisten maar niemand die het publiceerde omdat men het niet betrouwbaar genoeg achtte. Tot gisteren Buzzfeed het online zette en CNN er over ging berichten en het op die manier dus witgewassen werd. Een vlogger is er zeer verbaasd over dat het bericht van Buzzfeed ineens zo serieus genomen wordt:

En er zijn zelfs mensen opgestaan die beweren dat zij degene zijn die het ‘rapport’ inelkaar geknutseld hebben. Het gaat om een lid van het chatboard 4Chan die stelt dat hij het document heeft geschreven als ‘fanfiction’ en daarna naar politiek journalist Rick Wilson heeft gestuurd, die het doorstuurde naar de CIA, die het bij hun geheime officiële stukken over de verkiezingen voegde waardoor het ineens een officiëel karakter kreeg, schrijft Zero Hedge vandaag. Trump geeft vanmiddag om 17.00 uur een persconferentie waarbij hij op alle vragen in zal gaan, zo is beloofd.