De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump verklaart dat hij de uitslag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen waarschijnlijk niet accepteert, mocht de uitslag negatief uitvallen voor de Republikeinen. Het was een uitspraak die we nog niet eerder hoorden uit de mond van een presidentskandidaat.

Trump houdt er rekening mee dat de verkiezingen van volgende maand frauduleus verlopen. Hij beweert dat er ‘duistere krachten’ zijn die de uitslag van de verkiezingen beïnvloeden. Debatleider Chris Wallace vroeg hem of hij hier nog op terug zal komen. Hij zei: ‘Daar zal ik tegen die tijd over beslissen’. Hillary Clinton reageerde door te stellen dat Trump altijd klaagt wanneer hij verliest.

Op 8 november vinden de verkiezingen plaats. Voorafgaand zijn drie debatten gevoerd tussen de republikeinse kandidaat Trump en de democratische kandidaat Clinton. Bij elk debat steeg Clinton in de peilingen. Ook in de swing states groeit de steun voor Clinton. Deze staten zijn erg belangrijk, aangezien hier geen overduidelijke meerderheid is voor een partij.

In het laatste debat werd ook gerefereerd aan het omstreden fragment dat twee weken geleden naar buiten kwam, waarin te horen was dat Trump geen problemen heeft met het aanranden van vrouwen. Sindsdien hebben meerdere vrouwen beweerd door hem te zijn aangerand.

Clinton verwees vervolgens naar de speech van Michelle Obama, waarin werd gezegd dat dit het ware gezicht van Trump is. Trump probeerde zich te verdedigen door te verklaren dat de aantijgingen op leugens zijn gebaseerd en door de slippertjes van Bill Clinton aan te halen.

In het tweede gedeelte van het debat kwamen politieke thema’s aan bod. Zo werd er uitvoerig stilgestaan bij het buitenlandbeleid. Clinton maakte duidelijk dat zij de kandidaat is die ervaring heeft met het bedrijven van politiek.