Als je tv kijkt via een schotelantenne, kan het zijn dat je de komende week last hebt van een korte storing. Dit ligt niet aan je schotel of aan de provider, maar aan de zon

Dit ontstaat doordat de zon direct op één lijn achter de satelliet staat. Hierdoor overstemt de krachtige zonne-energie het signaal van de satelliet. Dit resulteert in een verlies van satellietsignalen en mensen kunnen daardoor tijdelijk een minder goede ontvangst hebben. Dit duurt meestal maar enkele minuten en verooraakt geen blijvende schade.

Zonneruis gebeurt twee keer er jaar, meestal in oktober en in maart. Volgens wetenschappers hebben we volgende week de meeste kans op zonneruis. Amerikaanse tv-providers zijn hun klanten al aan het waarschuwen voor mogelijke storingen door zonneruis de komende week.

Peter Jan Rens wil Circus Renz overnemen

What’s in a name? Oud TV-presentator Peter-Jan Rens is een actie begonnen om het failliete Circus Herman Renz een doorstart te geven. Dat schrijft hij op Facebook.

"Het liefst richt ik nu meteen Circus Rens op en neem ik alle artiesten in dienst", zegt de presentator. Rens heeft naar eigen zeggen een ruimte gevonden voor een wintercircus. "Nu nog een tent, de oude ligt bij de Belastingdienst." Hij wil verder dat al zijn Facebookvrienden beloven dat ze een kaartje kopen voor 15 euro. Bij 100.000 toezeggingen zegt hij dat het gaat lukken.

De 64-jarige Rens laat ook weten dat hij een tijd geleden heeft gesolliciteerd als clown 'Meneer Kaktus', om op die manier meer bezoekers te trekken voor Circus Herman Renz. Ook wilde de presentator met deze stunt een realityserie beginnen.

Het is niet bekend of zijn reddingsactie ook onderdeel is van een publiciteitsstunt of nieuwe serie. Want geld lijkt de presentator niet te hebben, hij is de laatste jaren vooral in het nieuws met verhalen over schuldeisers, geldproblemen, vermeende oplichtingspraktijken en relatieperikelen. Vanavond zal hij in Pauw zijn plannen toelichten.

Leraar appt per ongeluk naaktfoto naar klas schoolkinderen

Een docent van een middelbare school in Limburg heeft per ongeluk een foto van zijn geslachtsdeel in een groepsapp verzonden naar één van zijn klassen. De foto van de leraar van scholengemeenschap Sint Ursula in Horn was bedoeld voor zijn partner, maar belandde in Whatsapp per ongeluk in de klassengroepsapp.

Scholenkoepel Stichting Onderwijs Midden-Limburg (SOML) startte een onderzoek en kwam tot de conclusie dat het ‘een hele domme fout’ betrof, ‘zonder kwade bedoelingen’. De docent mag les blijven geven op de school, maar niet meer aan de leerlingen die de foto onder ogen kregen. Een oplossing waar de betrokken ouders zich in konden vinden, volgens de nieuwssite 1Limburg.

Wat te doen met foto’s van jou samen met je ex?

Ga je ook altijd samen met je partner op de foto? Grote kans dat je daar spijt van krijgt zodra je relatie is beëindigd. Veel mensen verwijderen namelijk alle foto’s waar ze samen met hun ex op staan. Maar dat hoeft nu niet meer.

De 25-jarige tv-schrijfster en fotografe Kaitlyn Kelly uit Los Angeles bedacht iets nieuws. Zij bewerkt nu foto’s van personen met hun ex, zodat je niet meer met je ex op één foto staat, maar met wereldberoemde celebrities als Katy Perry of Kim Kardashian. Niet om net te doen alsof je écht met een beroemdheid op de foto staat, maar om een glimlach op je gezicht te toveren bij een foto die eerst een nare herinnering was. Ze deed het eerst bij haar eigen exen en nu helpt ze ook anderen.