Het gaat goed met de berichtenservice Whatsapp. Inmiddels hebben in ons land negen op de tien smartphonebezitters de app geïnstalleerd. En wij Nederlanders krijgen gemiddeld zo'n 65 berichten per dag. 

Zo blijkt uit recent onderzoek van Multiscope. Uit dat onderzoek blijkt ook dat de veelbesproken blauwe vinkjes (als leesbevestiging) niet bij iedereen populair zijn. Sinds de functie bestaat heeft één op de acht gebruikers deze inmiddels uitgeschakeld.

Gemiddeld versturen we 30 per dag. Vooral door 18 tot 34-jarigen wordt de app intensief gebruikt. Zij versturen gemiddeld 60 berichten per dag en ontvangen er 150. Whatsappers zitten in gemiddeld 7 groepen waardoor het aantal ontvangen berichten vrijwel altijd hoger ligt dan de verstuurde berichten.

En we versturen niet alleen privéberichten, maar gebruiken Whatsapp ook zakelijk. Vier op de tien (38%) gebruikers doet dit. Zakelijk gebruik is vooral populair onder 18-34 jarigen, waarvan 48% WhatsApp ook zakelijk gebruikt.

De berichtendienst verwacht binnenkort het nieuws bekend te kunnen maken dat ze wereldwijd 1 miljard gebruikers hebben.

Wanted… deze hulpsheriff is trending

Wij hebben Opsporing Verzocht met keurige politiemensen als Ellie Lust die professioneel hun oproepen doen voor de camera. Maar in Amerika gaat dat net even wat anders. Een hulpsheriff in Louisiana maakte een wel heel persoonlijke oproep voor de dader in een lokaal opsporingsprogramma. Iemand had een ruit ingegooid met een steen bij een lokaal restaurant en honderden dollars cash gestolen. En laat dat nou net het favoriete restaurant zijn van de sheriff en de vrouw van hulpsheriff Clay Higins. In zijn oproep aan de dader om zich te melden windt hij er dan ook geen doekjes om.

Het filmpje is inmiddels al meer dan een miljoen keer gedeeld, inclusief de beveiliginscamerabeelden van de dader. Desondanks is de dader voor zover bekend nog niet gepakt.

Digitale erfgenaam Facebook

In Amerika kon het al een tijdje, maar nu is het ook in Europa mogelijk: iemand digitaal erfgenaam maken van je Facebookpagina. Tot nu toe was het zo dat wanneer je overlijdt, je Facebookpagina omgezet kan worden in een herdenkingspagina als Facebook op de hoogte gesteld werd van het overlijden. Nu kan iemand anders echter je pagina beheren en berichten posten na je overlijden. Soms handig, om op die manier vrienden of bekenden te informeren over iemands overlijden en de uitvaart bijvoorbeeld. Ook verdwijnen zo niet direct alle foto’s of informatie van de overledene.

Via de instellingen van Facebook kan je nu aangegeven wie er na je dood jouw Facebookpagina kan beheren. De contactpersoon kan vervolgens een vastgezet bericht op het profiel zetten, reageren op vriendschapsverzoeken en de profielfoto en de omslagfoto bijwerken.

Deze 'erfgenaam' kan geen vrienden verwijderen, oude privéberichten lezen of oude berichten verwijderen.

Als je liever hebt dat je profiel van internet verdwijnt na je overlijden kan je die optie ook aangeven bij Facebook. Dat kan je 'erfgenaam' niet regelen. Hij of zij mag geen profielpagina verwijderen.

Boek je privéjet met een nieuwe app

Wil je met een privévliegtuig vliegen, maar heb je niet het geld om er 1 te kopen? Geen nood, er is een nieuwe app waarmee je je eigen privévluchten kunt boeken.

De dienst heet JetSmarter en is een beetje de UberPOP voor privévliegtuigen.

Het werkt als volgt: je betaalt 9000 euro per jaar voor een lidmaatschap en kunt dan een privéjet boeken. Bij beschikbaarheid is het gebruik daarvan dan gratis. Dit kan omdat er gebruik wordt gemaakt van de lege vluchten die een jet moet maken om een andere klant op te pikken.

Volgens de oprichter van JetSmart, Sergey Petrossov. worden er jaarlijks zo’n 1,6 miljoen ‘lege’ vlieguren gemaakt door privéjets. Er zijn dan geen passagiers aan boord als het vliegtuig onderweg is om een klant op te pikken. JetSmart koopt die uren en stelt ze beschikbaar aan zijn abonnees.

Een privéjet boeken op een specifiek moment dat het jou uitkomt kan ook, maar dan moet je wel extra betalen.

John de Mol heeft de dienst niet nodig, want die heeft net z’n eigen nieuwe privévliegtuig gekocht, zo schrijft Quote. Een splinternieuwe Falcon 7X van 52 miljoen dollar. Misschien dat hij wat van dat bedrag terug kan verdienen door z'n lege uren te verkopen aan JetSmart.