Opnieuw was er vandaag een getuigenverhoor in de zaak Demmink en dus was #Demmink weer populair. 

Oud-ambtenaar van Justitie Tjeerd Postma verklaarde vanmiddag dat Hans Bakker, oud-chauffeur van Demmink, heeft verteld dat Demmink in Brussel een jonge jongen de auto in heeft genomen, en daar 'behoorlijk gênante handelingen' mee zou hebben verricht op de achterbank van de dienstauto. Postma heeft dit in 2002 aan de BVD doorgegeven, en was dan ook stomverbaasd dat Demmink later dat jaar alsnog tot secretaris generaal werd benoemd.

De verklaring is opvallend omdat Peter R. de Vries vorige week nog een interview met de chaffeur publiceerde, waarin hij zou hebben gezegd dat hij nooit iets onoorbaar had gezien of meegemaakt met Demmink. ‘Duizenden kilometers met hem gereden, honderden uren op hem gewacht, maar nooit iets onoorbaars gezien of gehoord’. Dat is nu onder ede weersproken. 

3D pashokjes 

Eindelijk! Geen te krappe pashokjes meer met lange rijen en te fel TL-licht. Mensen die vanavond gaan shoppen bij de Bijenkorf, hoeven zich niet meer in een pashokje om te kleden.

Passen kan nu namelijk in een virtuele paskamer. Vanaf vanavond reist de virtuele paskamer langs de vier filialen van het warenhuis. Het 'pashokje' is gebaseerd op Kinect-technologie. De bezoeker van de Bijenkorf ziet zichzelf op een groot scherm dat met bewegingen in de lucht wordt bediend. Bij deze try-out is er de keus uit de nieuwe zomercollectie voor dames en heren.

'De paskamer is een primeur in Nederland en zelfs ver daarbuiten,' zegt Robert Bohemen, directeur marketing van de Bijenkorf, in een persbericht. 'Dit past bij de strategie van de Bijenkorf om continu te vernieuwen en te inspireren.' 

Emma Stone en de Spice Girls

Actrice Emma Stone was afgelopen weekend te gast bij de talkshow van Graham Norton. Daar vertelde ze (opnieuw) alles over haar fascinatie voor de Spice Girls. Haar artiestenvoornaam Emma is zelfs ontleend aan Spice Girl Emma Bunton.

Hoewel ze een bekende actrice is en iedereen denkt dat bekende mensen elkaar allemaal kennen, heeft ze nog nooit een Spice Girl echt ontmoet. En daar speelde Graham Norton op in. Hij had een verrassing voor Emma Stone:

 

Ja, wreed, ze kwamen dus niet en Emma was uiteraard teleurgesteld

Vertel je diepste geheimen aan vreemden via een app

Wat is jullie grootste geheim dat je met niemand kan delen maar dat misschien wel wil? Voor dit probleem is er nu een nieuwe app die je in staat stelt je diepste geheimen anoniem te delen met volslagen onbekenden.

Whisper heet het en je kunt je geheim daar altijd veilig kwijt, hoe erg je je ook schaamt. Een soort biechten 2.0. Je kunt vervolgens reacties of adviezen lezen van anderen of steun vinden in reacties van mensen die zich in jouw geheim herkennen.

De geheimen lopen uiteen van mensen die bekennen soms een t-shirt om hun kussen te trekken omdat ze te lui zijn de kussensloop te wassen, tot 'ik heb binnenkort een bruiloft en ik heb het met alle 6 getuigen en de bruidegom gedaan.'

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.