Er wordt vandaag ongelooflijk veel geklaagd over het weer (te warm) en over mensen die klagen over het weer (ondankbaar) en over mensen die klagen over mensen die klagen over het weer (omdat het kan).

En over het binnenklimaat op kantoren wordt misschien wel het meest geklaagd, zeker op een dag als deze. 73 procent van de Nederlandse werknemers klaagt over het binnenklimaat, blijkt uit een onderzoek van de Nationale Vacaturebank. De grootste ergernis is het feit dat de werknemers er zelf geen invloed op kunnen uitoefenen. En dus heeft de ene het te koud terwijl de ander het te warm heft en kan niemand de temperatuur veranderen omdat het klimaatsysteem vaak centraal wordt aangestuurd. Thuiswerken is misschien de beste oplossing. Maar Nederand loopt daarin achter in vergelijking met andere landen, blijkt uit eerdere onderzoeken.

Maar waarom klagen we zoveel, zelfs bij mooi weer? Herman pleij zei het ooit in zijn Kleine mentaliteitsgeschiedenis van de Nederlander:

'Zelfbeklag, klagen en kritiek staan in hoog aanzien in de vaderlandse geschiedenis', Neem alleen al het Wilhelmus. Dat is geen pompeus volkslied over de glorie van de natie, maar eerder een klagerige hymne over Willem van Oranjes tegenslag. Het zit dus in onze culturele genen.

Rel in politiek Haarlem

Een politieke rel in Haarlem, waar een parlementair verslaggever van het Haarlems Dagblad (Richard Stekelenburg) een lokaal VVD raadslid een ‘Nichterige hysterische VVD stewardess’ heeft genoemd. Hij deed dit in een bericht op zijn persoonlijke Facebookpagina. Hij schreef daar dat hij bepaald lokaal nieuws ‘zoveel interessanter’ vindt, dan ‘het nichterige, hysterische gegil van een VVD stewardess die liegt over betaald parkeren’.

Het VVD-raadslid, een homoseksuele man, werkt inderdaad bij de KLM, als purser.

De fractievoorzitter van VVD Haarlem heeft de hoofdredactie van de krant inmiddels een brief geschreven waarin hij zegt:

“Je mag van politieke mening verschillen, graag zelfs. Maar er is niets mis met het beroep van steward bij de KLM. Er is niets mis met homoseksualiteit, ook niet in de de politiek”.

De fractie vindt dat de journalist niet meer kan functioneren omdat hij niet onafhankelijk en objectef meer wordt geacht. Maar ze nemen hem vooral verwerpelijke denkbeelden kwalijk, die ze discriminerend vinden en waarvoor ze zelfs aangifte hebben gedaan bij het Bureau Discriminatiezaken Kennemerland. 

Gezamenlijke badkamer? Dan zit er wellicht poep op je tandenborstel

Als je met anderen in een huis woont en de badkamer deelt, dan moet je misschien niet je tandenborstel er achterlaten. Er kunnen namelijk sporen van poep op terecht komen. Dat blijkt uit onderzoek van de Quinnipiac University in het Amerikaanse Hamden, Connecticut. 

De onderzoekers vergeleken tandenborstels uit gezamenlijke badkamers van studenten, et een gemiddeld gebruik van 9 personen. Ongeacht de manier van opbergen van de tandenborstel troffen de onderzoekers op 60% van de tandenborstels resten van poep aan. Bovendien toonden ze aan dat de kans 80% was dat het niet om de eigen poep van de tandenborsteleigenaar ging.

De resultaten van het onderzoek werden deze week geopenbaard op een conferentie van the American Society for Microbiology in New Orleans.

Ze geven de tip om handen te wassen na WC-bezoek en je tandenborstel rechtopstaand weg te zetten, zonder dat hij in aanraking komt met andere tandenborstels. En om tenminste elke 4 maanden je borstel te vervangen.

Waarom mensen in Japan massaal hun hoofd in een doos steken

Trending in Japan: mensen die hun hoofd in een doos steken. Dit doen ze niet zomaar maar om ongestoord een film te kunnen kijken op hun telefoon of tablet. Het werkt als volgt:

Je neemt een doos.

Je zet de doos op de kop neer.

Je knipt aan de zijkant een gat waar je hoofd doorheen kan.

Je knipt aan de bovenkant een gat in de doos ter grootte van je tablet.

Je zet je tablet aan en legt hem op de kop op de doos

Je steekt je hoofd in de doos

Voila, je hebt een privé bioscoop!

Het schijnt enorm leuk te zijn.