Waar is de Russische president Putin? Al dagenlang gonst het van de geruchten op internet. Want waar Putin normaliter dagelijks in het nieuws is, vooral in Rusland zelf, heeft de leider zich nu al meer dan een week niet laten zien. Sinds 5 maart om precies te zijn. Daarna zijn alle geplande ontmoetingen, persmomenten en andere openbare verschijningen van de grote leider gecanceld. Is hij ziek?

 Ernstig ziek, zoals sommige bloggers menen te weten (hersenbloeding), of misschien zelfs dood? Niemand weet het en vanuit het Kremlin is er nog steeds geen officiële verklaring gekomen voor zijn afwezigheid. Volgens zijn woordvoerder is Putin niet ziek, omdat zijn handdruk nog steeds zo stevig is, “dat hij je hand kan breken”. Intussen worden er uiteraard veel grappen gemaakt op Twitter waar Putin zou kunnen zijn. Is hij op de rug van een wolf door Duitsland aan het trekken of misschien toch verstoppertje aan het spelen in de Ikea?

 

Ook Happy plagiaat?

Niet alleen Blurred Lines, geschreven door Pharell Williams lijkt op een nummer van Marvin Gaye, ook zijn hit Happy zou op een nummer van Marvin Gaye lijken. De familie van de overleden zanger is dan ook nog niet klaar met Pharell. Dochter Nona Gaye vindt dat Happy hetzelfde klinkt als Ain't That Peculiar dat Marvin Gaye in 1965 opnam. 

"Ik ga er geen doekjes om winden, ik vind dat de nummers op elkaar lijken", zegt Nona Gaye tegen CBS. Ze is niet direct van plan om juridische stappen te ondernemen tegen Williams. Maar als ze het werk van haar vader echt goed had gekend had ze geweten dat niet haar vader, maar Smokey Robinson het nummer schreef. Hij produceerde ook het nummer voor Marvin en hij is dus degene die naar de rechter zou kunnen stappen. 

Deze week besloot een Amerikaanse jury dat de hit Blurred Lines van Robin Thicke, Pharrell Williams en rapper T.I. een kopie is van Marvin Gayes hit Got To Give It Up. Zij moeten nu 7,4 miljoen dollar aan de familie van Marvin Gaye betalen.  

International R. Kelly Day

Het is vandaag International R. Kelly Day. De speciale dag voor de zanger wordt elk jaar op de tweede vrijdag van maart gehouden. De dag is ooit door fans in het leven geroepen om de zanger een hart onder de riem te steken. Sinds de beschuldigingen van seksueel misbruik van een minderjarige meisjes in de jaren 90 staat de zanger in een kwaad daglicht. Maar hij heeft een gigantisch breed oeuvre op zijn naam staan. En de man kan nog steeds zingen. Zoals hier, op de begrafenis van Whitney Houston, drie jaar geleden: