Heftige discussies over Volkert van der G. vandaag. Hij is dus vrij en dat maakt veel los. Veel mensen vallen bijvoorbeeld over de voorpagina van de Telegraaf en hebben het over opjagen en ophitsen.

Ook de post van weblog Geenstijl, dat een live Volkert tracker heeft aangemaakt, valt volgens hen onder die categorie. Anderen vinden dat weer onzin en zijn nog steeds boos dat de moordenaar van Pim Fortuyn vervroegd vrij is gekomen.

Ook hebben mensen veel praktische vragen over hoe het nu verder gaat. Waar gaat hij wonen? Gaat hij ergens werken? Hoe wordt hij beschermd? Ik verwachtte ook even dat Volkert als een soort Elvis ineens overal tegelijk zou verschijnen, maar dat valt mee. Wel twittert Martin Specken:

Nieuwe single Michael Jackson

Enkele weken geleden lieten we al iets horen van het nieuwe album dat eraan komt van Michael Jackson. Maar vandaag heeft Sony twee versies gereleased van de nieuwe song 'Love Never Felt So Good'. De albumversie, én een duetversie met Justin Timberlake, dat de nieuwe single blijkt te worden. En mensen zijn er razend enthousiast over. De single verschijnt over precies een week. 

Finger trap test; ben je mooi?

Mocht je er niet zeker van zijn of je mooi bent of niet, dan is er nu de ultieme test, die een waren rage is in China op dit moment. Op de Chinese variant van Twitter worden massaal foto's gepost van mensen die de test doen. Het heet de 'finger trap test', een simpele beautytest, waarmee je binnen een paar seconden weet of je de zogenaamde 'gulden snede' hebt, die plastisch chirurgen ook altijd aan zouden houden.

Plaats je wijsvinger tegen je kin en neus, alsof je 'sshht' zegt tegen iemand. Raakt je vinger je lippen?  Dan ben je volgens deze test niet mooi, sorry. 

Alleen als je vinger je lippen niet raakt, dán voldoe je aan dit schoonheidsideaal. Enige echte wetenschappelijke onderbouwing voor de 'finger trap test' ontbreekt vooralsnog. Veel blogs bekritiseren de test dan ook omdat deze na de 'thigh gap' (het schoonheidsideaal dat benen zo dun zijn, dat er een flinke ruimte tussen zit en waarvoor meisjes zich uithongeren, red.), ervoor zou zorgen dat meisjes een nieuw onmogelijk schoonheidsideaal gaan nastreven.

Jeremy Clarkson smeekt om vergiffenis

We hadden het gisteren over de ophef die is ontstaan over een vermeende racistische uitspraak van Top Gear presentator Jeremy Clarkson. Hij zou in een niet uitgezonden opname het woordje nigger hebben gebruikt.

Vandaag plaatste Clarkson een excuusvideo op Youtube waarin hij ons verzekert het een afschuwelijk woord te vinden en dat hij er daarom juist alles aan heeft gedaan om deze versie, waarin hij iets mompelt dat je inderdaad als nigger zou kunnen horen als je je best doet, uit de uitzending te houden bij productie.

Filmsterren willen niet meer dineren met Obama

Het is ieder jaar weer een evenement waar vele journalisten in Amerika naar uit kijken; het correspondentendiner in het Witte Huis. Voor dit galadiner van correspondenten worden ieder jaar ook vele celebrities uitgenodigd om aanwezig te zijn. 

Maar Obama heeft dit jaar een probleem: geen enkele Hollywoodster lijkt nog te willen aanschuiven. Volgens een bron zou het Witte Huis elk jaar meer moeite moeten doen om A-sterren binnen te krijgen. De reden lijkt te liggen in het gedrag van enkele journalisten tijdens het diner. Ze willen na een paar borrels met de filmsterren op de foto of vragen opdringerig om een handtekening. 

Vorig jaar liet een dronken vrouw in de wachtrij bij de WC zelfs haar borsten zien aan Ben Affleck. Die komt dus niet meer en vele andere sterren denken er net zo over. Dit jaar staat alleen Robert de Niro op de gastenlijst, maar die heeft dan ook een nieuwe film te promoten.