Veel mensen zijn verontwaardigd over het binnenkort vrijkomen van Volkert van der G.. Maar diverse advocaten en oud-rechters wijzen mensen erop dat dit helemaal volgens de regels gaat.

Volgens hen is het goed dat er geen uitzondering gemaakt wordt. Het bewijst dat de rechtsstaat boven alles staat en niet meewaait met de grillen van de politiek.

PVV-leider Geert Wilders twittert slechts; 'Thijs Römer wordt op zijn wenken bediend.' Hij verwijst hiermee naar de tweet van de acteur die vorige week na de 'minder, minder, minder' speech van Wilders twitterde: 'Volkert, waar ben je als je land je nodig heeft.' 

Spookstemmen doen verlangen naar stemcomputer 

Mensen willen de stemcomputer weer terug vanwege de vele fouten die er zijn gemaakt in de telling van de stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen. 

In Amsterdam zijn er bij stembureaus in totaal ruim zeshonderd stemmen méér uitgebracht dan dat er stembiljetten en volmachten waren. Dit concludeert het AD woensdag in een analyse van de processen-verbaal die gemeenten na de verkiezingen maken.

Maar er zijn in meer plaatsen fouten gemaakt. Zo vermoedt kandidaatsraadslid Alwin Koek uit Kaag en Braassem bijvoorbeeld dat zijn voorkeurstemmen bij zijn naam- en partijgenoot Peter Koek zijn terechtgekomen. Alwin Koek was namelijk gemachtigd om meerdere stemmen op zichzelf uit te brengen, maar volgens de uitslagen zou er helemaal niemand op hem gestemd hebben. 

Maar de stemcomputer is niet voor niets ooit afgeschaft, in een EenVandaag reportage bleek namelijk hoe fraudegevoelig de stemcomputer was:

Dierentuin des doods

De Deense dierentuin die enkele weken geleden in het nieuws was, omdat ze een gezonde giraffe hadden gedood, is nu weer trending omdat ze opnieuw gezonde dieren hebben gedood; om een natuurlijk evenwicht te creëren. 

De giraffe werd aan de leeuwen gevoerd, voor het oog van bezoekende basisschoolkinderen. Wat die leeuwen echter niet wisten is dat vier van hen het volgende slachtoffer zouden worden van het strikte bewind van de dierentuindirectie. 

De leeuwen zijn maandag door dierentuinmedewerkers gedood om plaats te maken voor een nieuw mannetje. Twee van de gedode leeuwen zouden te jong zijn om te kunnen leven met het nieuwe mannetje. 'Ze zouden door hem gedood zijn,' stelt de directie. 

Net als met de giraffe zegt de dierentuin geprobeerd te hebben de leeuwen elders te plaatsen, maar dit is niet gelukt.