Een 107 jaar oude Koerdische vluchtelinge uit Syrië is na 7 maanden weer herenigd met haar familie, inclusief haar pasgeboren achter-achter kleinkind.

Sabria Khalaf was 7 maanden geleden samen met haar zoon haar huis ontvlucht. Eerst trok ze naar Turkije, daarna naar Griekenland. Volgens de regels had ze weer terug naar Turkije moeten gaan, omdat dit het eerste land was waar ze na haar vlucht terecht kwam.

Omdat de rest van haar familie in Duitsland zat is er op humanitaire gronden een uitzondering voor haar gemaakt, nadat er vorige maand een artikel over haar in de Sueddeutsche Zeitung stond. 

WK lied Rode Duivels door Stromae

De Belgen hebben hun eerste punten voor het WK voetbal al gescoord. Een speciaal voor de Rode Duivels opgenomen lied door Stromae is nu al een hit op het net. Het klinkt zo.  

Nederland heeft nog geen officieel WK lied, maar er staan al wel verschillende Hollandse meezingers op YouTube. Het officiële WK themalied wordt overigens gezongen door Pitbull en Jennifer Lopez. 

Courtney Love weet waar vliegtuig is

Terwijl de hele wereld op zoek is naar het vermiste vliegtuig van Malaysian Airlines, twittert Courtney Love (zangeres) dat ze het toestel gewoon heeft gevonden via een satellietfoto.

De foto die ze twittert is alleen nogal onduidelijk en vaag. Werkelijk niemand herkent er een vliegtuig of wrakstukken in, behalve Courtney. 

Om dit te verduidelijken zet ze nog wat rode pijlen en teksten op de foto die ze later opnieuw twittert. Dit alles tot grote hilariteit van mensen die haar niet serieus nemen. Zo zegt iemand op twitter: het zou wel ontzettend toevallig zijn dat het vliegtuig precies naast een rode pijl neerstort!

President Colombia plast in zijn broek tijdens speech

Veel mensen op twitter vonden het jammer dat het verkiezingsdebat van EenVandaag gisteren niet over gemeentepolitiek ging. Anderen vonden weer dat de heren politici het slecht deden. Maar het kan altijd slechter. 

In Colombia komen er ook verkiezingen aan en is men al druk campagne aan het voeren. Dat de spanningen daarbij hoog op kunnen lopen bewees de huidige president van Colombia, Juan Manuel Santos, die tijdens zijn speech op het podium in zijn broek plaste. 

Het filmpje hiervan wordt erg vaak bekeken, dus het kán misschien ook een goede campagnetip zijn voor onze MP.