De makers van het Vlaamse tv-programma De Schuur van Scheire bouwden een complete radiozender in een busje met twintig antennes op het dak. Ze reden bij Brussel expres de file in. Met hun apparatuur drukten ze de normale zenders van de radio en waren dus te horen in de auto's om hen heen op de E17

In Nederland krijg je er een boete van 45.000 euro voor dit soort grappen maar de makers van het Vlaamse tv-programma De Schuur van Scheire nemen de gok dat er in België niemand oplet. 

Rollator Rock

De Rolling Stones zijn weer eens trending. Want ze doen nog een rondje. 

Ze gaan deze zomer in ieder geval in Noord-Amerika toeren. Of ze naar Europa komen is onduidelijk. 

Chapel Hill Shooting

Gister vermoordde Craig Higgs drie moslimstudenten. Meteen werd uitgegaan van een religieus gemotiveerde driedubbele haatmoord, gezien de felle anti- moslim uitlatingen van de man op Facebook. 

Op sociale media als Twitter krijgt de moordenaar bijval van gekkies:

Voor de statistieken, de Verenigde Staten hebben een moslimpopulatie van onder de 2%..

Twee hashtags voor de filmpremière

Fifty Shades of Grey…  Het verhaal van een jongedame die zich nogal laat domineren, ook op seksueel gebied, door een nogal rijke meneer. Zwepen, boeien, kettingen, dat werk. De filmpremière zorgde voor maar liefst TWEE trending hashtags…

#FiftyShadesOfGrey

#50ShadesOfGrey

De film zelf wordt niet heel enthousiast ontvangen door het twitterpubliek, (te weinig seks, stomme seks, ongeloofwaardige seks). 

Wel blij zijn de bouwmarkten, want de verkoop van touw en gegalvaniseerde kettingen schijnt spectaculair te zijn gestegen. 

Op Twitter gaat een foto rond van een Pathé-bioscoop waar de uitbaters uit voorzorg de stoelen in plastic hebben verpakt:

Ouderwetse verontwaardiging uit religieuze hoek: de film is een directe aanval op het huwelijk, twittert de aartsbisschop van Cincinatti.

DE EO onder vuur

Verontwaardiging en grote ophef! 

Onze grieperige collega Lammert twitterde vanmorgen:

En inderdaad, een artikel over een jongen die dankzij God niet meer aan de drugs, mannenliefde en groepsseks is. Zelfs zijn handtas en lippenstift heeft ie weg gedaan. Cliché na cliché, homo's zijn eng, overspelig en allemaal aan de drugs. Maar dankzij God de almachtige kwam het allemaal goed. En heeft de door de EO opgevoerde ex-homo zelfs niet eens meer de neiging om zich tot vrouw te laten verbouwen. 

Acteur Tim Hoffman en een aantal anderen overwegen nu om aangifte te doen tegen de EO. 'Ze verkondigen van ons belastingen leugens, zoals dat je van Homo kunt genezen.'

update
clock 12-02-2015 16:26

Reactie Aldert Baas, perswoordvoerder EO

EO.nl/BEAM is het online jongeren platform van de EO met oa. hele diverse persoonlijke verhalen van christelijke jongeren. Daarin blijkt dat er heel verschillend gedacht wordt onder christenen over homoseksualiteit. Tony's verhaal is daar één variant van. Maar we vertellen er veel meer, ook verhalen die juist totaal aan de andere kant hangen. We noemen bij het artikel daar direct een voorbeeld van. Het is belangrijk om zo met jongeren in gesprek te zijn en ze daarmee aan het denken te zetten. En op het forum is alle ruimte om te reageren, ook als je het er absoluut niet mee eens bent.