Gisteren werd ineens duidelijk dat de krasse knarren scoren als jonge helden. Koot en Bie, wie kent ze niet!

De twee godfathers van de satirische televisie in Nederland hebben een youtube kanaal geopend, je kan er lid van worden. Alle typetjes, fragmenten en uitzendingen staan erop. 800 uur kijkplezier voor onder de kerstboom!

Bekend en onbekend Nederland verheugt zich!

Vanavond zitten de mannen bij Pauw om te vertellen over hun nieuwe kanaal. Youtube schijnt intussen extra servers te hebben geïnstalleerd om alle verkeer aan te kunnen.

#Kerstcrisis(nog steeds) 

Heel Twitter zat er klaar voor gisteravond en vannacht, de val van het kabinet. De speciale hashtag was, en is: #kerstcrisis

Maar we weten inmiddels: het ging als een nachtkaars uit, vannacht om 2 uur. Het Kabinet wilde maar niet vallen. Jammer, vonden veel twitteraars en facebookers… Iemand ontwierp intussen al wel een speciale kerstkaart ván het kabinet, (Hohoho Merry Crisis!)

Op de sociale media gaat het, zoals zo vaak, meer over de vorm dan de inhoud. De foto van premier Rutte, om 2 uur vannacht vrolijk lachend, leidde tot hilariteit op de twitters. Rutte zou een robot zijn, of een wassen beeld. 

Al is het nog niet voorbij, journalist Margriet Vroomans begint zich al te vervelen.

Maar schrijver Leon de Winter is niet verveeld. Integendeel! Het is allemaal een groot complot!! Het kabinet zou het openbaar ministerie juist nu opdracht hebben gegeven om Geert Wilders te vervolgen, als waarschuwing aan de weerbarstige PvdA senatoren. Zo van: als jullie het kabinet laten struikelen, wint Wilders. Of zoiets. Enfin.

"Zo jammer dat een enkeling als Leon de Winter het weer moet verpesten voor de rest van de paranoïde complotdenkers" grapt Barry Smit.

Maar De Winter lacht als laatste natuurlijk, allemaal free publicity voor zijn nieuwste boek! Dat heet 'Geronimo!', en ligt binnenkort in de winkels.

Laatste opmerking: Een van de hoofdrolspelers, Adri Duivestein, laat via twitter weten dat hij NIET terminaal ziek is.

Polaroid

Polaroid wordt amper nog gebruikt. Misschien dat je eens een polaroid is opgedrongen tijdens een vakantieuitje, 'hij is al gemaakt, betalen!' maar veel zie je ze niet meer. Maar polaroid heeft iets verzonnen, ze zijn gered!

The polaroid socialmatic maakt een foto, die komt direct op papier uit de camera, maar de socialmatic zorgt er ook voor dat je foto direct op twitter, facebook of instagram verschijnt.

The Interview

Sony trekt de komische film The Interview terug. Tot grote verontwaardiging van heel veel beroemde wereldburgers op facebook en twitter. Sony is gehackt, wordt bedreigd, de daders zouden heel goed uit Noord Korea kunnen komen. In die film, The Interview dus, wordt Kim Jong-un vermoord, en dat vinden de Noord Koreanen zo beledigend dat ze met aanslagen en dergelijk hebben gedreigd. Sony is dus gezwicht voor dreigementen.

De makers woedend, iedereen boos,

Maar, er is altijd een oplossing: een bioscoop in Texas maakt van de nood een deugd en vertoont in plaats van 'The Interview' de Film 'Team America: World Police'. Een hilarische poppenfilm van de makers van South Park, waarin de Noord Koreaanse dictator Kim Jong-il een hoofdrol speelt. De dictator kan de L niet zeggen en zingt over zijn eenzaamheid. Hopelijk leidt het niet tot een kernoorlog.