FROM THE CANAL MISSES THE WORLD CUP.— Louis from Gaal (@LouisfromGaal) May 28, 2014

Veel leedvermaak, vooral van Duitsers. Het slaan van zijn toenmalige echtgenote is hem blijkbaar nog niet vergeven…

TIMMERMANS pesten met FOTO's

Minister Timmermans, hij gaat zeer binnenkort naar Saudi Arabië om wat plooien glad te strijken die zijn veroorzaakt door Wilders en zijn beruchte sticker, de Saudische vlag met daarop islamonvriendelijke teksten.

Bij Geenstijl vindt men dat onzin en heeft men besloten om Timmermans te gaan pesten.

Lezers worden opgeroepen om massaal foto's van Timmermans naar de Saudische overheid te mailen. En dat gaat hard: foto's van Timmermans op bezoek bij Netanyahu, Timmermans met een keppeltje bij het Yad Vashem holocaust monument, Timmermans in een soort halve knuffel met Perez. De roze brigade hoopt dat onze minister van Buitenlandse zaken zo het land niet inkomt. www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/05/buk_dan.html

SUDANESE MERIAM

Kan Social media kan levens redden? Al een paar dagen veel aandacht voor het verhaal van de zwangere Sudanese Meriam. Ze is ter dood veroordeeld wegens overspel.

Gisteravond in Knevel en van de Brink actrice deed Lieke van Lexmond een oproep. Met succes, de site van Amnesty international, waar je een petitie kunt tekenen voor Meriam, raakte al tijdens de uitzending overbelast. 

Volgens Amnesty is de rol van Social Media niet te onderschatten. Een paar jaar geleden was er een soortgelijke zaak. Het duurde bijna 2 jaar voordat met 2 miljoen handtekeningen had verzameld. 

Dankzij de sociale media zijn er in nu korte tijd nu al meer dan 700.000 mensen die de petitie hebben ondertekend. 

Vanavond op televisie, bij EenVandaag, ook aandacht voor de zaak van de ter dood veroordeelde vrouw.

#Waariswaylon

Waar is Waylon? De Common Linnets. Groot succes op het songfestival voor Ilse de Lange en Waylon. Wat bleek gister? Leo Blokhuis, de nationale muziekpaus, stuurde via twitter een kort filmpje van een optreden van de Common Linnets de wereld in, Ilse de Lange zingt het bekende duet met twee mannen, waaronder NIET Waylon.

Die tweet veroorzaakte een ware golf van reacties met als hashtag: #waariswaylon Duizenden mensen posten foto's waarop vooral te zien is dat Waylon er NIET op staat.

Maurice van Berkel heeft Waylon gespot, in Michigan

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.