De politie in Tullepetoanestad (Roosendaal), waarschuwt voor valse neutbonnen. Neutbonnen zijn tijdens carnaval een officieel betaalmiddel voor drank in de stad.

Vandaag werden 4 jongens opgepakt van 16, 17 en 18, die in totaal 7800 valse neutbonnen bij zich hadden. Het vermoeden bestaat dat er nog een grote hoeveelheid van deze bonnen in omloop is. De valse bonnen zijn te herkennen aan een donkerdere kleur en aan het feit dat de veiligheidskenmerken ontbreken die de echte bonnen wel hebben. Dit is te controleren met een UV-lamp.

De politie waarschuwt dat het betalen met valse bonnen strafbaar is.  Carnavalsvierders wordt gevraagd goed op te letten als er neutbonnen aan ze aangeboden worden via andere kanalen dan de bekende verkooppunten. Goed opletten dus wat voor bonnen je in handen gedrukt krijgt als je bier moet halen, al zal dat nuchter iets beter gaan dan beneveld.

Stemacteur Daffy Duck en Bugs Bunny overleden

Looney Tunes-stemacteur Joe Alaskey is op 63-jarige leeftijd overleden. Nu zal er misschien niet meteen een belletje gaan rinkelen bij het horen van die naam, maar zijn stem zul je vast en zeker wel herkennen. Hij deed een tijdlang namelijk onder meer de stemmen van de tekenfilmfiguren Bugs Bunny en Daffy Duck.

Alaskey, die ook de stem van Tweety deed, overleed aan de gevolgen van kanker.

Hij was overigens niet de enige stemacteur die deze striphelden een stem gaf, er is een poule van verschillende stemacteurs die de stemmen doen. En je hoeft niet bang te zijn dat Bugs na de dood van Alaskey ineens heel anders klinkt, want ze houden allemaal ongeveer dezelfde stem en toon aan.

Nieuwe clip Coldplay en Beyoncé onder vuur in India

Komend weekend is de 50e editie van de Super Bowl. En behalve de sportwedstrijd is de muzikale pauze act ook ieder jaar weer een enorme happening. Lady Gaga zal vooraf aan de wedstrijd het volkslied zingen en de pauze act wordt ingevuld door de band Coldplay. Zij zullen onder meer een nummer samen doen met Beyonce, die al eens eerder pauze act was van de Super Bowl.

Maar de nieuwe single die ze zullen laten horen ligt onder vuur in India. Of eigenlijk de bijbehorende videoclip. Die is opgenomen in India maar zit volgens de lokale bevolking zo barstensvol cliché’s dat het bijna een belediging is voor het land. Op social media klaagt men steen en been, de clip van 3 minuten bevat meer cliché’s dan een bollywoodfilm in 2 uur. Pauwen, vuurspuwers, tempels, klederdrachten, alles komt voorbij. De Indiase bevolking voelt zich beledigd door de stereotyperingen… ‘dit is niet het India van 2016’, twittert een boze journalist.

Te koop: atoombunker

Altijd al je eigen atoombunker willen hebben? Dan moet je in Ierland zijn. Voor 575.000 pond kun je er een atoombunker uit de tijd van de Koude Oorlog kopen. En je kunt je vrienden en familie meenemen want de bunker heeft plek voor maar liefst 235 bedden. Het ondergrondse complex is dan ook niet klein, met 4300 vierkante meter. Tot 2007 was de bunker en zijn locatie een officieel staatsgeheim. De bunker is in de jaren '80 gebouwd, net buiten Belfast, om belangrijke regeringsfunctionarissen te beschermen tegen een eventuele Russische atoombom. Behalve slaapruimtes is er ook een vergaderzaal en een studio waarvandaan TV- en radiouitzendingen konden worden gemaakt.