Een Twitterfittie tussen SP'er Harry van Bommel en PvdA'er Jacques Monasch hield de gemoederen bezig. Aanleiding voor de ruzie was kritiek van Monasch op Twitter op een tv-optreden van SP-leider Roemer gisteravond bij talkshow Pauw

Van Bommel noemde Monasch en landverrader. Monasch suggereerde dat de SP'er dronken was. Dat was voor SP-collega Van Bommel reden om de PvdA’er, vanwege eerder werk van Monasch als directeur van het National Democratic Institute (NDI) Russia and Ukrain, een landverrader te noemen.

Monasch zou volgens Van Bommel in die functie zijn betaald door de VS. Monasch slaat terug door te suggereren dat de SP'er dronken is.

Inmiddels is de ruzie bijgelegd. De twee hebben een 'goed gesprek' gehad, twittert Van Bommel. Hij schrijft ook dat hij 'landverrader', zoals hij Monasch gisteravond noemde, terugneemt 'vanwege verkeerde associaties'. Maar de politieke verschillen tussen de Kamerleden blijven. Monasch heeft de suggestie dat Van Bommel dronken was, een retweet, niet teruggenomen. Wel heeft hij de tweet van Van Bommel dat het is bijgelegd geretweet.

Giftige cobra ontsnapt in Brabant

De zomer is bijna afgelopen en dat dreigde te gebeuren zonder een fatsoenlijk zomerdier. Ieder jaar heeft er immers één, of het nou een poema of een lanspuntslang is, een zomer is geen zomer zonder zomerdier. Nu is er dan een ontsnapte slang in Made. Het gaat om een zeer giftige cobra, die woensdag wist te ontsnappen uit zijn terrarium in een huis aan de Valkenhof. En de dreiging is toch wel serieus want één beet van deze Cobra Naja Nivea kan dodelijk zijn.

Buurtbewoners worden verzocht ramen en deuren gesloten te houden. Mensen die de cobra zien moeten direct 112 bellen. Een team van slangenexperts is inmiddels afgereisd naar Made om te zoeken. De eigenaar voelt zich volgens een kennis 'klote' over het ontsnappen van zijn slang.

Joan Rivers overleden

Gisteravond kwam het nieuws dat comedienne Joan Rivers is overleden. In Nederland werd ze vooral pas de laatste jaren bekend, als jurylid in het TV-programma the Fashion Police.

Maar de 81-jarige diva ging al heel wat jaartjes mee. We hebben het laatst nog over haar gehad naar aanleiding van een interview van haar met de Israëlische TV waarin ze aardig wat onaardige dingen zei over de Palestijnen in Gaza. Pro-Palestijnse twitteraars staken hun blijdschap over haar dood gisteren dan ook niet onder stoelen of banken. Zo was ze; shockerend en grensoverschrijdend in haar grappen, zeker voor Amerikaanse begrippen. 

Compilatie van haar grappen, zie:

http://www.people.com/people/videos/0,,20849800,00.html?hootPostID=648aa4556122cc746582eb24010de959

http://www.vulture.com/2014/09/50-best-joan-rivers-jokes.html?mid=twitter_nymag

En haar laatste optreden bij Jimmy Fallon:

Man rijdt met 25 km per uur over de A2

De politie heeft vanochtend een man opgepakt die zonder verlichting en met een slakkengangetje van circa 25 kilometer per uur over de A2 reed. De arrestatie ter hoogte van het Zuid-Nederlandse Boxtel ging niet zonder slag of stoot, omdat de automobilist zich hevig verzette, zo meldde de politie.

De bestuurder negeerde stoptekens van de politie en moest uiteindelijk tegen de vangrail worden klemgereden. De man stapte niet uit en toen een agent een ruitje had ingeslagen, pakte hij een ijzeren staaf en bedreigde hij de politie. Pas toen hij aan handen en voeten was geboeid, kon de man uit de auto worden gehaald. Het voertuig is vermoedelijk gestolen. Waarom hij zo langzaam reed is niet duidelijk.