In Amsterdam en Nijmegen had je ze al, maar nu gaan ze er ook in Eindhoven mee beginnen: vijf dak- en thuislozen in Eindhoven zijn vanaf vandaag via Twitter te volgen.

Onder de accountnaam @Straatvogels040 delen ze hun belevenissen. De nieuwe twitteraars zijn cliënten van maatschappelijke organisaties in Eindhoven. Door hen te laten vertellen wat ze meemaken, waar ze tegenaan lopen en wat ze doen om aan hun toekomst te werken, hopen de initiatiefnemers meer begrip te kweken voor deze groep.

Bejaard echtpaar kiest eigen dood

Vorige week stond er een overlijdensadvertentie van David (86) en Willemke Postma (84) in de krant waarin te lezen was dat ze hadden besloten een einde te maken aan hun leven. 

Ze moesten eigenlijk het verzorgingstehuis in, maar wilden dat niet en kwamen toen tot hun besluit om uit het leven te stappen. Ze vroegen om hulp, maar dat werd ze niet gegeven.

En dus heeft de 86-jarige David Postma zelf alles via internet geregeld en medicijnen besteld. Die hebben ze samen, in het bijzijn van hun vier zoons ingenomen. In het AD vandaag het hele verhaal.

Facebook 10 jaar

Facebook bestaat vandaag tien jaar en dus hebben ze een cadeautje voor alle gebruikers. Via een speciale link krijg je de hoogtepunten van je tijdlijn te zien. Je statussen en foto's met de meeste likes, noem maar op. Compleet met dit Hollywood pianomuziekje eronder:

Rapper P. Diddy doet huwelijksaanzoek

Romantische huwelijksaanzoeken, we kennen ze allemaal wel: bovenop de Eiffeltoren, op het strand bij zonsondergang, op je knieën in een restaurant. Rapper P. Diddy besloot het wat anders te doen.

Hij plaatste voor zijn vriendin een foto van een enorme ring op Instagram met de romantische tekst: "Schatje, vind je dit mooi? Ik wil alleen maar dat je krijgt wat je mooi vindt. Ik wil je alleen maar laten lachen. Pak het."

Het was overigens geen verlovingsring. Het ging om zomaar een cadeautje.