Gisteravond won het Britse ontbijtprogramma This Morning een belangrijke televisieprijs. Dat was feest natuurlijk, groot feest. Vannacht om 3 uur werden er nog dronken tweets verstuurd door de presentatoren Philip en Holly. Maar vanmorgen vroeg moesten ze natuurlijk wel weer gewoon hun prijswinnende programma presenteren!

Ze waren in de studio, maar vraag niet hoe... De reactie van de presentatoren was als volgt: 'we hadden dit beter niet kunnen doen.'

Saudi-Arabië

Je kent die plaatjes wel die op het web veelvuldig gedeeld worden. Zoek de verschillen. De ene is het gevaarlijke IS, de andere een bevriende natie. 

Saudi-Arabië is het zat. De minister van Justitie heeft gezegd dat iedereen die het land nog langer op Twitter met de terroristische organisatie vergelijkt vervolgd zal worden. Dat levert natuurlijk meteen een hashtag op. Begonnen in Canada, nu wereldwijd aan een opmars bezig: #SueMeSaudi

Versla IS met 'likes'

Facebook maakte bekend dat het een miljoen pond (1.4 miljoen euro) uittrekt voor het indammen van extremisme en haat op haar platform. De hulp van gewone gebruikers is daarbij wel nodig. Sheryl Sandberg, een van de grote bazen van Facebook, heeft laten weten dat je met likes de terroristische organisatie kunt verslaan. Door een pagina vol haat en extremisme van veel likes en positief commentaar te voorzien kan je de makers zo frustreren dat ze er mee op houden, is het idee. 

Volgens mevrouw Sandberg is dat al een paar keer gelukt in Duitsland, met Nazi propaganda pagina’s. Veel boodschappen van liefde, vrolijkheid, tolerantie en heel veel likes, hebben de liefhebbers van het gedachtegoed van de heer A. Hitler doen besluiten hun pagina op te heffen. 

Netflix

Vorige week maakte Netflix bekend dat ze VPN's gaan blokken. Dat betekent dat je niet meer met een simpel stukje software net kunt doen alsof je in Amerika zit als je een serie wilt kijken op het moment dat die daar in premiere gaat en niet wilt wachten tot deze ook in Nederland op Netflix komt. 

Bijvoorbeeld: de film The Big Lebowski bijvoorbeeld, staat niet op de Nederlandse Netflix, wel op de Belgische. Met een VPN zeg je: ik doe net of ik in België zit en je kan naar The Dude kijken. Netflix gaat dat technisch verhinderen, maakten ze dus bekend. 

Maar dat kán technisch helemaal niet, zeggen de diverse bedrijven die VPN diensten aanbieden. Wij kunnen die blokkades makkelijk omzeilen... De reactie Netflix: 'oh ja, dat klopt. Jullie hebben gelijk'. 'En we willen het eigenlijk ook niet. uiteindelijk willen we toe naar één en hetzelfde Netflix voor de hele wereld.' Raar verhaal, maar het lijkt goed nieuws. 

De beste landen van de wereld, Nederland staat op 9!

Nieuws dat onopgemerkt bleef maar wel trending is. Op het wereld economisch forum in Davos werd gisteren bekend gemaakt wat de beste landen ter wereld zijn! De criteria: het business klimaat, de economische toestand en de kwaliteit van leven van de inwoners.

Het nieuws dat trending is in Amerika: Amerika staat níet op één, maar het staat op nummer vier. Het nieuws dat redelijk onopgemerkt bleef: Nederland staat op negen van de 160! Ons buurland Duitsland is de nummer één. 

De top tien is als volgt: Duitsland, Canada, VK, USA, Zweden, Australie, Japan, Frankrijk, Nederland, Denemarken. 

Messi's grootste fan

Gisteren besteedden we aandacht aan de iconische foto van een jongetje gekleed in een blauw wit gestreepte boodschappentas, bij wijze van voetbalshirt. 

Ergens in een derde wereld land droomt een klein voetballertje van zijn held Lionel Messi, en schrijft met een blauwe viltstift de naam en het rugnummer van zijn idool op een boodschappenzakje.

Messi zelf wil het jongetje graag een echt voetbalshirt overhandigen, en de zoektocht is goed begonnen. Maar het lukt niet om hem te vinden. De man die de foto als eerste postte is inmiddels opgespoord maar hij weet niet meer hoe hij eraan komt. Waarschijnlijk is het kleine voetballertje ergens in het grensgebied van Irak en Syrië te vinden, maar het is niet makkelijk zoeken daar.