Arnold Karskens: 'stuur bootvluchtelingen terug'Een opvallende uitspraak van journalist Arnold Karskens. In een artikel in de NRC van afgelopen weekend zegt hij dat bootvluchtelingen teruggestuurd moeten worden. Hij stelt dat het Vluchtelingenverdrag van 1951 is opgesteld voor mensen die in acuut levensgevaar verkeren omdat ze zich in een oorlogssituatie bevinden.

De bootvluchtelingen noemt hij gelukszoekers die veel geld betaalden voor de overtocht en die niet onder deze regeling vallen. Terugsturen dus. Hij stelt dat eigenlijk alleen de sterksten en de gefortuneerden de sprong kunnen wagen, waardoor échte vluchtelingen die het nodig hebben minder kans maken. Op Twitter is niet iedereen het met hem eens. Karskens wordt weggezet als PVV-er.

Dieren en kinderen in snikhete auto's

Het is eigenlijk ongelofelijk dat we het er hier nog over moeten hebben. Maar sommige mensen zijn zo dom dat ze nog steeds niet snappen dat je met warm weer geen dieren of kinderen in de auto moet laten zitten. Afgelopen weekend was het weer een paar keer raak. Vrijdag werd een 2 weken oude baby uit een snikhete auto gered en zaterdag, zondag en maandag enkele honden. Dat het écht heet wordt in een geparkeerde auto bewijst een youtube filmpje van Ernie Ward die het zelf uittestte. Hij bleef een half uur in een auto zitten met de raampjes op een kier. na een half uur was het over de 50 graden, en hij legt in de auto uit waarom dat behalve gevaarlijk ook ondraaglijk is voor bijvoorbeeld een hond. Laten we afspreken dat we gewoon raampjes in gaan tikken als we dit zien. Nogmaals; haal iedereen uit je auto met warm weer. Raampjes openlaten helpt niet!

Transavia raakt kat kwijt

De familie Dinho is ontroostbaar. Op de terugvlucht van Portugal naar Amsterdam raakte hun geliefde kat Shakira kwijt. Eenmaal geland op Schiphol moet vliegtuigmaatschappij Transavia opbiechten het dier verloren te zijn. "Onze bedoeling was om Shakira met ons mee te nemen in het vliegtuig, op schoot als 'handbagage'", zegt Pedro Dinho, eigenaar van de kat. "Maar er was een passagier allergisch voor katten. Het personeel stond erop dat ons huisdier in het bagageruim gezet zou worden." Eenmaal aangekomen op Schiphol bleef de familie maar wachten op het beestje. "Na een uur kwam een manager ons vertellen dat Shakira kwijt was. Mijn dochter en vrouw begonnen meteen te huilen."

Na twee dagen zoeken op Schiphol, zocht Pedro contact met Transavia. "Wat ik schokkend vond, is dat we van hen nog een mail ontvingen met de tekst: 'Welkom thuis, we hopen dat u een goede reis heeft gehad.' Toen werd ik echt boos." Transavia vertelde de familie dat het geen zin meer had om ze te bellen, totdat er meer nieuws was. Sindsdien heeft het gezin niks meer gehoord. Inmiddels is er een Facebookpagina gestart, maar of Pedro daarmee terugkomt...?

Nieuwe octopus: Kameel voorspelt WK uitslagen

Weten jullie het nog? Paul de Octopus die de uitslagen van de WK wedstrijden 4 jaar geleden voorspelde? Hij was daar erg bedreven in. Helaas is Paul de Octopus enkele maanden na dat WK gestorven. En dus is het tijd voor een nieuwe voorspeller, een nieuwe WK profeet. Gelukkig is er nu zo'n dier. Shaheen, de kameel. Dmv een bal zal hij voorspellen wie er een WK wedstrijd wint. Hoe goed hij is, daar komen we 12 juni pas achter.