Veel stemfies vandaag uiteraard. Ook opvallend veel stemfies van politici die, weinig verassend, gewoon op hun eigen partij stemmen. De website GeenStijl heeft wel iets bijzonders in petto voor vanavond.

Het is door Brussel verboden om vanavond de uitslag al te geven, omdat dit het stemgedrag zou kunnen beïnvloeden in landen waar nog gestemd moet worden. GeenStijl heeft mensen daarom opgeroepen om stemmen te tellen. Dat is heel makkelijk, want volgens de kieswet moeten de stemmen namelijk in elk stemlokaal hardop geteld worden en daar mag iedereen gewoon bij zijn. 

Inmiddels hebben al meer dan 2000 mensen zich aangemeld die vanavond elk bij een ander stembureau de uitslag noteren en dit doorgeven aan de handige jongens en meisjes van GeenStijl. Heel ver van de officiële uitslag zullen ze dus niet af zitten vanavond. 

De Eurocommissaris voor Justitie en Mensenrechten heeft gisteren wel om opheldering gevraagd bij minister Plasterk. Door deze aandacht voor Geenstijl kwamen er overigens nog eens vierhonderd extra aanmeldingen bij in één dag. 

#nosje

'Weleens van Airbnb gehoord? Hotels zeggen dat ze boekingen mislopen door deze organisatie.' Met die tweet begon de NOS een lollige middag. 

Omdat iedereen op Twitter wel weet wat Airbnb is (een website voor particuliere vakantieverhuur van kamers of woningen), werd met de hashtag 'nosje' al snel de ene na de andere open deur ingetrapt. Een selectie:

Het trucje van Pharell Williams