Een primeur op Twitter; de rechtbank van Den Haag twitterde zelf de uitspraak van de rechter over de Stemfie als eerste de wereld in. Niet met een #stemfie, maar wel met een een foto van de papieren uitspraak.

De rechter heeft bevestigd dat de #stemfie niet verboden is. Wel is opvallend dat de rechter van oordeel is dat de klagers terecht aandacht vragen voor de nadelen van stemfies. Hij stelt zelfs dat de nadelen zwaarder wegen dan de voordelen die stemfies kunnen hebben.

Maar de rechtszaak draaide om uitspraken van de minister die stelde dat stemfies niet ontoelaatbaar zijn en dat is volgens de rechter juist. Want juridisch gezien zijn ze niet verboden en daarom hoeft de minister zijn uitspraken niet te rectificeren. Verder is al aangekondigd dat er bij de komende Europese Verkiezingen posters komen te hangen waarop stemmers erop worden gewezen dat ze niet met anderen hoeven te delen wat ze gestemd hebben.

ANNE

Het toneelstuk ANNE ging gisteren in première in het nieuwe Theater Amsterdam. Vooraf was er al gedoe over, want behalve veel media-aandacht was er ook kritiek van mensen die het smakeloos vonden: commerciële glitter en glamour rondom een meisje dat omkwam in een concentratiekamp. 

Maar is de kritiek verstomd na een mooie première? Niet echt. Naast een aantal klagende tweets over de lange rij in de regen en een schuimende rode loper vraagt men zich op Twitter af of het stuk wel goed is. De bezoekers twitterden namelijk weinig tot niets over de voorstelling. Volgens NRC-recensent Hans Beerekampkomt komt dat omdat het toneelstuk ‘verschrikkelijk slecht’ is. Niet zíjn mening, maar die van anonieme vrienden die zich bij Beerekamp in privéberichten op Twitter melden. Hij twitterde vanochtend:

Maar waarom dan anoniem per DM en niet twitteren? Beerekamp twittert de volgende verklaring:

Hier ook weer veel reacties op natuurlijk, maar wie er gelijk heeft? Dat blijft in het midden. De recensies van het stuk zijn namelijk erg wisselend en dus zullen we toch zelf moeten gaan kijken misschien. Al dan niet met een champagne-arrangement.

Songfestival: gaan we winnen?

Het wordt écht spannend morgen, want Ilse en Waylon staan nog steeds op nummer 2 van de te verwachten winnaar van het Songfestival. Nog nooit hebben we zó lang zó hoog gestaan bij de bookmakers. Gisteren werden we weliswaar heel even ingehaald door de zingende vrouw met baard van Oostenrijk, maar vandaag staan we weer tweede, met alleen Zweden boven ons.

Inmiddels durft de AVROTROS ook al rekening te houden met een eventuele overwinning, hoewel de organisatie van het festival in ons land erg veel geld zal gaan kosten (tussen de 22 en 35 miljoen euro). 

De afgelopen dagen werd Calm after the Storm al een aantal keren vergeleken met Every breath you take van The Police. en een handige DJ bewijst nu met een mix dat die vergelijking inderdaad op gaat.

Kaalheid moet hip worden in Japan

Kaalheid is in Japan allesbehalve hip. Sterker nog: het wordt gezien als een enorme schande. Maar de eigenaar van een restaurant in hoofdstad Tokyo denkt daar anders over. Daar krijgen kalende klanten allerlei privileges en kortingen, juist omdat ze kaal zijn.

Haarloze klanten krijgen een korting van 500 yen, wat neerkomt op ongeveer 3,50 euro. Groepen kalende mannen krijgen ieder vijfde drankje gratis.  

Het hippe restaurant in hart centrum van de miljoenenstad vindt dat men kale plekken op het hoofd moet omarmen. “Kaalheid is een groot probleem in Japan, maar in Hollywood is een groot aantal sterren dat het helemaal niet erg vindt om kaal te zijn. Ze zijn er zelfs trots op”, zegt eigenaresse Yoshiko Toyoda tegen persbureau Reuters: “Het leek me een goed idee om die gedachte hier in Japan aan te moedigen.”

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.