In Nieuw Zeeland (en in een paar andere landen) is de Kerk van het Vliegende Spaghetti Monster een officieel erkende kerk. Sinds vandaag mogen mensen er zelfs trouwen. 

Het is een soort uit de hand gelopen grap van een stel Amerikanen die uit protest tegen de belastingvrijstelling van kerken óók een echte kerk wilden oprichten, inclusief een opperwezen waarvan je niet kunt bewijzen dat hij niet bestaat: het ‘vliegende spaghettimonster’. 

In een flink aantal landen is deze kerk al officieel erkend, en mogen gelovigen, ‘pastafarians’ bijvoorbeeld op hun rijbewijs- en paspoort foto met een vergiet op hun hoofd poseren. Want religieuze hoofdbedekking!

De burgerlijke stand van Nieuws Zeeland heeft nu dus erkend dat de kerk van de ’Pastafarians’ voor de wet huwelijken mag sluiten, en ook huwelijken met partners van gelijk geslacht. Enorme hilariteit, niet alleen op de nieuw zeelandse sociale media, ook internationale ergernis, op de facebooken en twitters wereldwijd…

#DITISWILDERS

Geert Wilders twitterde vanmorgen een foto met bijschrift:

Een foto van de opening van het parlementaire jaar in Marokko, honderden mannen in witte gewaden.

Vrijwel direct onstaat er een ‘meme’, internet-gekkigheid.

De hashtag #ditis is al de hele dag trending. 

Aafje Heynis

Aafje Heynis was een Nederlandse operazangeres, een Alt, ze stierf vandaag op 91-jarige leeftijd. In de jaren 50 en 60 was ze wereldberoemd, volgens kenners was ze een van de allergrootste Nederlandse zangeressen. 

Ze stond bekend als een Christelijke zangeres, vooral vanwege haar meeslepende uitvoeringen van de Mattheüs Passion. Maar ze was ook weer niet bepaald super strenggelovig. 

in de jaren 60 raakte ze betrokken bij een rel omdat ze na de urenlange durende uitvoering van de het lijden van Jezus verzuchtte: ’zo, die hangt weer’. Een dikke rel, want dat kon echt niet, maar ze werd gewoon weer gevraagd om de passion te zingen en een jaar later zei ze het weer, nu met een toevoeging: ‘zo, die hangt weer voor een jaar!’

NETFLIXSOKKEN

Het ideale Kerstkado is daar! 

Nuance: het ideale kerstdag voor mensen met Netflix.

Je moet wel kunnen breien en verstand hebben van electronica maar dan komt het helemaal goed. 

Het cadeau heet netflixsokken! En de netflixsokken zijn de oplossing voor een probleem dat alle netflix kijkers kennen:

Je bent lekker aan het bingewatchen, House of Cards, Narco’s, en ineens wordt je om drie uur ’s nachts wakker, maar de serie loopt nog, je moet terugspoelen en zoeken waar je gebleven bent toen je nog wakker was! Ellende! 

Nu zijn er dus de netflixsokken! 

Sokken met ingebouwde electronica en sensoren, en die sokken weten wanneer je in slaap valt, sturen een signaal naar je netflix en zetten de serie op pauze zodra je wegsukkelt! 

Een nadeel: de sokken moet je zelf breien, de electronica moet je er zelf in klussen en aansluiten. Maar een superduidelijk gebruiksaanwijzing staat hier. 

#2015in5words

was a really great year

the f*ck did it go?

was not good not bad

70 years later, hitlers back

the year zayn left 1d

i hope 2016 is better

The dress that ended friendships