Een krantenbericht over een schaapherder die zijn honden aan moet lijnen van een bijzondere opsporingsambtenaar klinkt als een grap, maar is echt.

Schaapherder Kootstra, al 25 jaar herder van de Holtinger Schaapskudde in Havelte, bracht vorige week zijn kudde naar een afgerasterd gedeelte van het Holtingerveld. Hij gebruikte zijn drie border collies: Spike, Scot en Tinke. Om de terugreis naar de schaapskooi, zonder kudde dus, te vergemakkelijken, had hij zijn fiets meegenomen. En toen ging het mis, want daar sprong een BOA uit een auto om hem een preek te geven dat hij zijn honden aan moest lijnen

'Deze man wist precies hoe de wereld in elkaar zit. Honden aan de lijn en niet anders. Dat ik schaapherder ben, deed daar niets aan af.' Kootstra kreeg een preek en een officiële waarschuwing. 'Jammer genoeg geen bekeuring. Die had ik zeker aangevochten. 't Is toch van de gekke dat ik tijdens mijn werk drie honden aan het stuur van mijn fiets moet knopen.' 

Het incident werd gemeld bij de terreinbeheerder, maar een reactie bleef uit. Kootstra is niet van plan zijn manier van werken, met honden die overigens zeer goed zijn afgericht, te veranderen. 

Dating-app voor honden

Om even bij honden te blijven: is je (aangelijnde) hond het beu om steeds maar alleen te spelen wanneer je hem uitlaat? Geen probleem. Vanaf nu is er een Honden dating-app. 

Met de gratis applicatie kun je zo het perfecte speel- of wandelvriendje vinden. De Amsterdamse Nicole Kinsbergen ontwikkelde deze 'DoggyDating' app, waarmee je omwonenden kan laten weten wanneer je de hond uitlaat (qua inbraakgevoeligheid misschien nog wel even een dingetje).

Ieder dier krijgt zijn eigen profiel met foto, naam en karaktertrekken. Vervolgens kan je met de app je hond inchecken, zodat andere baasjes je kunnen vergezellen. Volgens Kinsbergen is de app ook handig voor de baasjes die niet alleen willen rondlopen. Misschien is het ook iets voor D66 om stemmen op te werven?

Allerslechtste single ooit?

Ze stonden op internet al bekend als totale freaks, maar het kan altijd nog gekker. Drie Amerikanen die kosten noch moeite bespaarden om er met behulp van plastische chirurgie uit te zien als hun idolen, hebben nu gezamenlijk een single opgenomen. 

Toby Sheldon, travestiet Venus D'Lite en Kitty Jay ondergingen alledrie plastische chirurgie om er uit te zien als respectievelijk Justin Bieber, Madonna en Jennifer Lawrence. 

Omdat de aandacht rondom hen een beetje dreigde te verslappen, hebben ze nu een single opgenomen: een lofzang voor botox en siliconen. Ze noemen zich 'The Plastics', naar de drie populaire scholieren uit de komedie 'Mean Girls' met Lindsay Lohan. De drie hebben helaas dusdanig weinig zang- of raptalent dat gehoorbeschermers aan te raden zijn.  

Omdat er twee chirurgen in beeld komen en ze op YouTube nog eens extra worden bedankt, lijkt het eerder slimme reclame. Of de drie nu dan ook korting krijgen bij toekomstige ingrepen weten we niet. 

De 10 vreemdste hotelklachten op een rij

We hebben allemaal wel eens verhalen gehoord over film- of popsterren die de gekste dingen vragen bij een hotelbezoek. Een schaal met alleen blauwe M&M's bijvoorbeeld. Maar uit een recente enquête blijkt dat ook de 'gewone' toerist ernstig divagedrag kan vertonen. 

Wat dacht je van klachten als 'de ober is te knap' of 'de lakens waren te wit.' Het zijn een paar voorbeelden van de bizarre klachten die hotelpersoneel te horen krijgt. Vluchtvergelijker Skyscanner vroeg aan 400 hotelwerknemers uit 49 landen een top tien van opmerkelijkste klachten en verzoeken op te stellen.

De opmerkelijkste hotelklachten:

1) De lakens zijn te wit

2) De zee was te blauw

3) Het roomijs was te koud

4) Het bad is te groot

5) Snurkende vriendin hield hotelgast wakker

6) De hond van hotelgast was niet tevreden over verblijf

7) Hotel had geen zicht op zee (in hartje Londen)

8) Er stond geen steak op het vegetarische menu

9) De ober was te knap

10) Moeder van de bruidegom kreeg de bruidssuite niet toegewezen

De opmerkelijkste verzoeken van hotelgasten:

1) Een glas water, klokslag om het uur, gedurende de hele nacht

2) 15 komkommers per dag

3) Een toilet gevuld met mineraalwater

4) Een bad van honing

5) Het geluid van geitenbellen om in slaap te vallen

6) Enkel vlees van de rechterkant van de kip op het bord

7) Een dode muis

8) Een bad van chocolademelk

9) 16 kussens (voor één hotelgast)

10) Een kom krokodillensoep