Breaking nieuws vanochtend op twitter; Pauw en Witteman stoppen met hun talkshow. Na 8 jaar en 1200 afleveringen is het mooi geweest, 23 mei is de laatste aflevering.

Jeroen Pauw gaat daarna nog zelf door tot 1 januari en Paul Witteman gaat programma's over kunst en klassieke muziek presenteren. De site Joop twitterde dat 'het dynamische duo Pauw & Witteman' ermee gingen stoppen, wat toch wel grappig was omdat veel mensen het duo juist helemaal niet meer zo dynamisch vinden. Er wordt al volop gespeculeerd of Jeroen Pauw echt wel alleen verder gaat of dat hij iemand naast zich krijgt. En het schijnt dat Pauw tot januari doorgaat en dat daarna het aan iedere omroep vrij staat in te schrijven op het tijdslot. Dat zou dus kunnen betekenen dat er een heel nieuwe latenightshow op die plek komt. 

En zoals vrijdag al gezegd; vanaf 5 mei krijgt dit tijdstip concurrentie van de Tonight Show, dat BNN elke avond uit gaat zenden op NED. 3.

Vereniging Martijn niet verbieden

Vrijdag besluit de Hoge Raad of de Vereniging Martijn, een vereniging voor pedoseksuelen en pedofielen, verboden moet worden of niet. In een open brief in de Volkskrant doen enkele prominente Nederlanders een beroep op de Hoge Raad om de Vereniging Martijn niet te verbieden. Onder hen Freek de Jonge, Meindert Fennema, Linda Duits,  Arnon Grunberg en Charlotte Mutsaers. Zij willen geen verbod om de volgende redenen:

- Een verbod zou de vrijheid van vereniging en van meningsuiting, alsmede de mogelijkheid van meningsvorming ernstig in gevaar brengen. - Het is geenszins aangetoond dat de organisatie een bedreiging voor de samenleving vormt. Ze hebben er ernstig bezwaar tegen dat een ingrijpende inbreuk wordt gemaakt op de grondrechten van vrijheid van vereniging en vrijheid van meningsuiting op grond van een uitsluitend theoretische kans dat de ideeën van Martijn grootschalig zullen worden uitgedragen. Die kans is in het huidige tijdsgewricht nihil. Een slechts denkbeeldig gevaar voor de openbare orde kan een dergelijke inbreuk op grondrechten niet dragen.

Zwaarste baan ter wereld

Een filmpje waarin maar liefst 24 mensen solliciteren naar de zwaarste baan ter wereld, director of operations, wordt volop gedeeld. De sollicitanten krijgen in het gefilmde gesprek de voorwaarden te horen van hun toekomstige baan en die zijn nogal... afwijkend. Zo moeten ze 135 uur per week staand werken en vakantie is er niet bij. Ook moeten ze horecaervaring hebben, een studie geneeskunde hebben afgerond en een master in finance hebben. Alle feestdagen en weekenden moeten ze gewoon werken en het salaris is.... 0 euro. 

De sollicitanten reageren verbaasd.

Rondvaart voor Niki Terpstra?

Als ons nationaal voetbalelftal wereldkampioen wordt, komt er een rondvaart door de grachten van Amsterdam. Maar bij andere sporten gebeurt dat niet. Raar, vinden fans van wielrenner Niki Terpstra. Zij zijn een Facebookactie gestart om een rondvaart voor Niki te fixen. Want de wielrenner won immers afgelopen weekend de klassieker Parijs-Roubaix. 'Niki Terpstra won Parijs-Roubaix en dat betekent dat hij een rondvaart over de Amsterdamse grachten verdient. En die rondvaart komt er!' Ze hebben al meer dan 1000 likes.