Veel tweets uiteraard over de uitspraak van Pieter Broertjes vanochtend op Radio 1. Hij vergeleek ISIS-strijders met Joden die na de Tweede Wereldoorlog naar Israël gingen.

Letterlijk zei hij: "Na de oorlog zijn er ook heel veel Nederlanders naar Israël afgereisd om tegen de Engelsen te vechten. Die hebben we ook niet tegengehouden." Mensen reageren ook met gekke vergelijkingen:

En met grappige verwijzingen naar de PvdA-ambtenaar die eerder dit jaar stelde dat ISIS een 'Joods complot' was.

Inmiddels erkent Broertjes volgens zijn woordvoerder 'een ongelukkige vergelijking' te hebben gemaakt. "Wat Broertjes heeft willen zeggen, is dat de overheid mensen niet zomaar kan verbieden zich elders te vestigen, om wat voor reden dan ook", zegt de woordvoerder. "Dat is het punt dat hij wilde maken. Hij koppelde daar een plompverloren vergelijking aan. Die was ongelukkig." Maar geen echte sorry dus.

Canadese journalist boos op CNN verslaggever

Dat ook journalisten maar mensen zijn bewijst een jonge Canadese journalist op Twitter. Gisteren was Vandon Gene van Sun News bij het parlement in zijn thuisstad Ottawa om verslag te doen van de schietpartij. Al snel kwamen er ook andere journalisten van grotere netwerken, zoals Anderson Cooper van CNN. Gene wilde graag met Anderson Cooper, zijn grote voorbeeld, op de foto. Maar Cooper zag dat niet zitten:

 

In plaats van begrip en respect daarvoor te tonen besloot Vandon Gene helemaal los te gaan op Twitter, nadat hij ontdekte dat Cooper wel op een selfie stond met iemand anders. "Terwijl jij in een vliegtuig zat om hiernaartoe te komen, was ik op straat om verslag te doen". En: 'Ik zat 12 uur opgesloten en kon neergeschoten worden terwijl ik verslag deed, terwijl jij in een privéjet naar Ottawa vloog om goede sier te maken met dit verhaal".

Mark Zuckerberg spreekt ineens vloeiend Mandarijn

Mark Zuckerberg, is er iets dat de man niet kan? Nee, want de oprichter en baas van Facebook verraste gisteren vriend en vijand door op een symposium ineens vloeiend Chinees, of beter gezegd Mandarijn, te spreken. En hij hield geen lang geoefend ingestudeerd toespraakje, nee, hij ging écht in gesprek in een vraag en antwoord sessie:

Hij had in 2010 al eens gezegd dat hij aan het proberen was Mandarijn (1 van de 14 Chinese talen) te leren. Hij oefende daarvoor met Mandarijn sprekende Facebookwerknemers maar tot op heden had hij het nog nooit in het openbaar gesproken. Tijdens het oefenen klaagde hij nog bij zijn vrouw hoe moeilijk het was: "Ik ben niet goed in het luisteren naar Mandarijn". Waarop zijn vrouw zei: "Geen zorgen, in luisteren in het Engels ben je ook nooit goed geweest". 

Waarom je nooit in slaap moet vallen in de trein:

Het verhaal van een jongen die deze week opgesloten zat in een weggerangeerde trein wordt volop gedeeld op Facebook. De jongen, Dion Visser, ging dinsdagavond met de NS van Haarlem naar Enkhuizen, waar hij om 22.00 uur aan zou komen. Maar tijdens de treinreis viel hij in slaap. Toen hij weer wakker werd, was het pikdonker in zijn coupé en bleek de trein inmiddels afgesloten op het rangeerterrein te staan, schrijft hij in een Facebookverslag.

Dion had geen idee bij welk station hij in de buurt was en belde zijn moeder met de laatste 3 % batterij die zijn iPhone nog had. Hij legde de situatie uit en probeerde daarna de NS te bereiken. Daar kreeg hij niemand te pakken. 

Toen z'n telefoon uitgevallen was, probeerde hij vervolgens deuren open te krijgen met de noodhendel, maar dit werkte niet. Ook het inslaan van een ruit met een brandblusser mocht niet baten. Aan de noodrem trekken had eveneens geen zin. Pas toen er een andere trein op het terrein werd geparkeerd kon hij de aandacht trekken van een medewerker die hem bevrijdde. Toen was het wel inmiddels 01.30 uur en had hij meer dan 3 uur opgesloten gezeten.