Pinkroccade voorspelt wat het bedrijf voor de samenleving in 2020 kan betekenen. En dat is dus het oneindig aan elkaar koppelen van gegevens, heel erg persoonlijke gegevens, zodat uiteindelijk zelfs je hartslag wordt doorgegeven aan de politie om te kijken of je in gevaar bent.

Een reclame van het IT bedrijf PinkRoccade leidde tot grote commotie op de sociale media.

De zwakte van dit plan is voor velen op Twitter en Facebook erg duidelijk. Wat als je een prachtige vrouw of man ziet, of zelfs staat te tongen in de bosjes in een wat mindere buurt? Enfin. Niemand, maar dan ook niemand op de sociale media is enthousiast over de toekomstvisie van Pinkroccade. 'Schaamteloos', 'compleet gek geworden', 'weer een hersenscheet van een IT bedrijf zonder ook maar de geringste voeling met de samenleving', 'heel erg eng', en het veelzeggende 'ik denk niet dat dit serieus is'.

Pink RToccade heeft zelf inmiddels gereageerd op alle commotie:

ILost

Sleutels verloren in de Bijenkorf, paspoort laten liggen bij de patattent op Schiphol? Dure zonnebril vergeten na je afspraak op het gemeentehuis? Er is nieuws voor warhoofden, sociale media to the rescue!

Ilost.nl is een nieuw sociaal platform, speciaal voor gevonden voorwerpen. Het loopt als een trein, er zijn allerlei organisaties aangesloten: Theater Carré, Pathé bioscopen, Walibi pretparken, Van der Valk en vele vele anderen. Als een van de 200 aangesloten bedrijven iets vindt, zetten ze het op Ilost.nl, en, het echt goede nieuws: 3 op de 10 voorwerpen komt dankzij Ilost terug bij de eigenaar. Normaalgesproken is dat 7 op de 100. Particulieren kunnen, als ze iets vinden, de voorwerpen gratis op Ilost zetten.

Jihadi uitgetwitterd?

Het jihadnieuws van de dag.

We hebben al een tijdje contact met de beruchte Nederlandse Syriëganger Muhajiri Shaam of Aboe Mohammed, hij zorgde er met zijn dreigvideo hoogstpersoonlijk voor dat Nederlandse militairen nu in burgerkloffie de trein moeten nemen.

Aboe was ineens offline, account op twitter weg, doodse stilte. Heeft ie dan eindelijk een kruisraket gekopt, vroegen sommigen zich hoopvol af, maar nee, hij is van Twitter afgegooid maar is, ongeveer vier uur geleden een nieuw account begonnen. 

Hij twittert weer volop, @MuhaMuhajiri is zijn nieuwe naam.

Wilders wordt meteen weer dreigend aangesproken, en die laatste heeft aangifte gedaan. 

Aboe's laatste bericht gaat over vannacht, hij beschrijft zijn ervaringen in een loopgraaf aan de Turks Syrische grens. Via zijn account een interessant maar bizar inkijkje in de wereld van de Jihadstijders.

Prince

Prince heeft een facebookaccount geopend. De popster had binnen 48 uur 1,7 miljoen likes. De grote kleine man uit Minneapolis zette drie dagen geleden op die facebookpagina de mededeling dat je hem vragen kunt stellen. Hij gaat die vragen dan beantwoorden.

In no time stond zijn pagina vol met 4000 vragen. En inderdaad, Prince beantwoordde een vraag, dus iedereen veerde op. De vraag was iets met de frequentie van mengtafels en studioapparatuur, Prince gaf keurig wat getallen door, zijn favoriete frequentie en een link naar een website, en toen... toen werd het stil. Dat gebeurde drie dagen geleden. Echte fans geven echter niet op en zitten nu dus, as we speak, nog te wachten of the man formerly know as the artist formerly known as Prince antwoord gaat geven. Ze wachten nu al drie dagen..