Een petitie tegen het RTL5 programma 5Extreem wordt veel gedeeld en getekend. Inzet is om een aflevering te verbieden waarin te zien is hoe een Nederlander op olifanten jaagt.

De opstellers van de petitie vinden het programma "Het in beeld brengen van wreedheid en dat het absurd is om in deze tijd vanuit Nederland safarireizen te organiseren waarbij exotische dieren gedood worden goed", maar "het op de voet volgen van een Nederlandse trofeejager onder het mom dat er binnen de wet gehandeld wordt is onacceptabel".

Wie wil er in godsnaam meereizen en in de buurt van een trofeejager zijn, en hem filmen terwijl hij triomfantelijk een olifant schiet? Hoe het ook gebracht wordt, dit is ons inziens alleen maar sensatie en voor de kijkcijfers, zoals altijd."

Presentator Ewout Genemans en zijn crew volgden voor het programma 5Extreem een Nederlander op zijn 'trofeereis', die hij voor enkele tienduizenden euro’s in Nederland heeft geboekt. Met het programma willen de makers deze hobbyjacht aan de kaak stellen.

Genemans beklemtoont dat hij de praktijken vreselijk vindt en deze met het programma aan de kaak wil stellen. Het moment waarop de man de olifant daadwerkelijk doodschiet wordt uit piëteit niet uitgezonden.

Diverse dierenwelzijnsorganisaties werken juist mee aan de uitzending. Zij vinden het raar dat de Nederlandse overheid niet harder optreedt tegen dit soort praktijken. Alleen het Wereld Natuur Fonds wilde niet meedoen, omdat de organisatie twijfelt of dit programma de juiste plek is om het onderwerp te bespreken. De uitzending van 5Extreem over olifantenjacht staat begin oktober gepland.

Amerikaan zingt tune van Bassie & Adriaan

'Hallo vriendjes en vriendinnetjes, we komen er weer aan!' Wie kent de tune van Bassie & Adriaan nou niet? Het liedje van de clown en acrobaat zit in ons geheugen gegrift. Maar... een Amerikaan heeft er wat meer moeite mee. Hij probeert het liedje (in het Nederlands) mee te zingen op een karaoke CD. En dat gaat hem niet zo heel goed af. 

Presentatie iWatch en iPhone 6

Hooggespannen verwachtingen onder Apple-adepten vandaag. Vanavond om 19.00 uur Nederlandse tijd geeft Apple een persconferentie waarin naar alle waarschijnlijkheid de iPhone 6 en de iWatch zullen worden gepresenteerd.

Over de smartwatch wordt al tijden gesproken. Het gaat om een slim horloge dat gekoppeld kan worden aan een iPhone of iPad. Daardoor kan het bepaalde functies van de iPhone overnemen, waardoor e-mails en sms'jes gelezen kunnen worden op het horloge. 

Het horloge zou verder uitgerust worden met een nfc-chip, zodat er mobiele betalingen mee gemaakt kunnen worden. De nfc-technologie zit naar verluidt ook in de aankomende iPhone 6. 

Verder is de verwachting dat Apple de iWatch vooral zal focussen op gezondheid. Het horloge zou ruim tien sensoren bevatten die de gezondheid en activiteit van de gebruiker meten. zoals harstlag, bloeddruk, maar ook of de gebruiker slaapt of aan het hardlopen is.

Een hint hiervoor is het aangekondigde iOS 8 waarin een Health-app te vinden is waar dit soort gegevens in kunnen worden opgeslagen. En Apple heeft de afgelopen tijd twee medisch ingenieurs aangenomen twee voormalig medewerkers van Nike, waaronder de ontwerper van de fitnessarmband Fuelband.

Straks zijn we allemaal dus even Michael Knight uit de Knight Rider.

2 vrouwen van 90 en 91 geven elkaar na 72 jaar eindelijk het ja-woord

Twee hoogbejaarde vrouwen in Iowa, beide in de 90 en al 72 jaar bij elkaar, zijn eindelijk met elkaar getrouwd.

De 90 jaar oude Alice Dubes en de 91-jarige Vivian Doyack traden afgelopen weekend met elkaar in het huwelijk tijdens een ceremonie in Davenport, Iowa. Ze hebben een prachtig leven gehad samen, aldus Alice, waarin ze onder meer alle 50 Amerikaanse staten hebben bezocht, alle Canadese provincies en Engeland.

Alleen van trouwen was het nooit gekomen. Voor twee vrouwen was dat tot 2009 ook niet mogelijk in Iowa. Volgens de dominee die hun huwelijk sloot was het dan ook een 'feestje dat eigenlijk al heel erg lang geleden had moeten plaatsvinden'.