Peter Rehwinkel (Of, zoals hij inmiddels al wordt genoemd, Peter Steelwinkel) ligt zwaar onder vuur, onder meer vanwege zijn uitspraken in de Volkskrant van vandaag.

De oud-burgemeester van Groningen vertrok in oktober 2013 uit die stad om zich in Spanje te gaan bezighouden met internationale rampenbestrijding. Maar nadat Rehwinkel (49) ontslag had genomen in Groningen, kreeg hij naar eigen zeggen te horen dat hij, eenmaal burgemeester-af, niet langer welkom was bij UCLG.

 

Dus krijgt Rehwinkel al maandenlang wachtgeld, want een nieuwe baan heeft hij inmiddels nog steeds niet. En dat is de schuld van de media. Regelmatig duiken namelijk journalisten op 'in ritselende bosjes bij mijn tweede huis in Spanje, maar ook onder valse voorwendselen aan de deur van mijn appartement in Amsterdam', klaagt hij nu in de Volkskrant. 'Bestaat er geen journalistieke gedragscode?', vraagt hij zich af.

Over gedragscodes gesproken: Rehwinkel heeft een aantal keren aantoonbaar gelogen over zijn 'nieuwe baan'.

 

  • De organisatie in Spanje ontkende dat hij daar een baan kreeg als rampenbestrijder, toen Rehwinkel dat nog bij hoog en bij laag beweerde.  
  • Peter Rehwinkel verklaarde vervolgens dat het allemaal een misverstand was en dat zijn baan heus wel bestond, maar dat het eerst op vrijwillige basis zou zijn. Peter Rehwinkel moest  daarom wel eerst even aanspraak maken op wachtgeld. 
  • Maar hij beloofde dat hij daar maar maximaal een half jaar gebruik van zou maken. 

Inmiddels zijn we 7 maanden verder, en de organisatie in Spanje ontkent dat hij er ook maar één dag aan de slag is geweest al dan niet op vrijwillige basis. Maar het is natuurlijk allemaal de schuld van de media, die de leugens van Rehwinkel doorprikten. En van Twitter: 'In officiële rapporten kreeg ik steeds een gunstige evaluatie. Maar in de beeldvorming op Twitter werd dat anders. Ik vroeg me steeds vaker af: wat is er aan de hand in Groningen?'

Pauw & Witteman al twee weken niet meer live

Het programma stopt eind deze maand, op 23 mei, helemaal. Maar Pauw & Witteman blijkt al te zijn gestopt met live-uitzendingen. Al twee weken zenden ze niet meer live uit, maar kijken we naar eerder opgenomen shows, zo laat de VARA nu desgevraagd weten. 

'Dat is niet uitvoerig gecommuniceerd', aldus de woordvoerder. 'Maar onze gasten weten dat en het publiek weet dat. Mensen die het moeten weten, weten het. Voor de kijkers is het niet interessant om dit naar buiten te brengen.' Toch vinden veel mensen het raar dat ze naar een actualiteiten talkshow zaten te kijken zonder te weten dat het eerder was opgenomen.

Als reden geeft de woordvoerder aan dat het nachtbraken Paul Witteman niet in de koude kleren gaat zitten, de reden ook waarom de talkshow stopt. In overleg is daarom besloten de opnames van de uitzendingen met een uur te vervroegen.

Overigens zijn ze vanavond wel live, zodat ze de uitslag van het Songfestival nog mee kunnen nemen.

Songfestival

Nou, vanavond is het dan écht zover, dan moeten Waylon en Ilse de Lange hun best doen om in de halve finale van het songfestival zó hoog te eindigen dat ze de finale van zaterdag halen. Volgens de laatste voorspellingen bij het online wedkantoor Unibet, dat vaak dichtbij de echte uitslag zit, gaat dat lukken: Nederland eindigt volgens het kantoor in de halve finale op de achtste plek en in de eindstrijd op de 19e plaats.

De gay lifestyle-televisiezender OUTtv heeft een online poll gehouden waarbij de kijkers uit Nederland en Vlaanderen konden stemmen op hun favoriete songfestivalnummer. Uit de poll bleken vooral Denemarken en Zweden de grote favorieten te zijn bij de homogemeenschap. De Zweedse bijdrage verzamelde net iets meer stemmen met als gevolg dat de OUTmusic Award werd uitgereikt aan Sanna Nielsen voor haar nummer ‘Undo’.  

Voor de mensen die iets minder met het songfestival hebben, maar toch verplicht moeten kijken wegens huisgenoten, heeft de Nieuwe Revu een leuke bingokaart gemaakt. De Songfestival Bullshit Bingo, met daarin woorden als Travestiet, Relletje, Oost-Europees onderonsje, Uithaal en Vakjury. Wie het eerst de kaart vol heeft, heeft gewonnen.

Worst mom in the world selfies

Steeds meer mensen zijn wel een beetje klaar met selfies, maar de site Coed.com heeft een aantal wel héél opmerkelijke selfies op een rijtje gezet. Namelijk die van de slechtste moeders ter wereld

We zien vrouwen die zichzelf schaars gekleed in de meest sexy poses fotograferen, en daar is op zich misschien niks mis mee, ware het niet dat op diezelfde foto's ook hun kinderen te zien zijn. Onbedoeld maar soms ook bedoeld... en dat doet je inderdaad afvragen wat voor moeders dit zijn.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.