Acteur en muzikant Steven Seagal heeft in de Oekraïne opgetreden voor een groep pro-Russische separatisten. Afgelopen weekend verscheen de actiefilmacteur op het podium met een vlag van de pro-Russische separatisten in de Oekraïne.

De bluesband van Steven trad op voor een motorclub in Sebastopol. Steven zei dat hij naar de Krim was afgereisd omdat muziek mensen samenbrengt, zo meldt het Russische persbureau RIA Novosti. De acteur die beroemd werd met actiefilms als Under Siege en Above The Law staat inmiddels bekend als fervent Rusland-liefhebber. In maart meldde Steven in een Russische krant dat Poetins wil om de Russen in de Krim te beschermen redelijk is. Samen met Poetin promootte de acteur vechtsporten in Rusland en noemde de Russische president "een vriend die ik als broer beschouw".

Hij benadrukte verder zijn liefde voor Rusland door een Russisch paspoort te overwegen en door op te treden als vertegenwoordiger voor de Russische wapenfabrikanten Kalashnikov en ORSIS.

Echtpaar maakt selfie en valt van klif

Een vreselijk ongeluk bij het maken van een selfie afgelopen weekend in Portugal. Daar zijn zaterdag een Poolse man en vrouw verongelukt nadat ze van een klif vielen tijdens het maken van een selfie. Het echtpaar bezocht met hun kinderen van vijf en zes de toeristische trekpleister Cabo da Roca in het westen van Portugal.

Op het moment dat de ouders een foto van zichzelf probeerden te maken, verloren ze beiden hun evenwicht. Ze vielen voor de ogen van hun kinderen zo’n tachtig meter naar beneden. Een ander echtpaar kon het geschreeuw van het stel horen en belde het alarmnummer. Vanwege de slechte weersomstandigheden lukte het reddingswerkers pas gisteren om de lichamen te bergen. De kinderen worden begeleid door psychologen en zijn opgevangen door Poolse diplomaten.

Doggybag geen succes in Friesland

In Amerika is het heel normaal; de doggybag. Als je je veel te volle bord in een restaurant niet op kunt, dan mag je de rest van het eten meenemen naar huis in een doggybag. Voor de hond of voor jezelf. Je zou zeggen dat zoiets ook enorm aan zou slaan in ons zuinige landje. Maar niets is minder waar. In Friesland blijkt na een test met een speciale 'foodiebag', dat mensen het niet aandurven om hun maaltijdrestjes mee naar huis te nemen.

De Friese Milieu Federatie had samen met een aantal restaurants een speciaal doosje ontworpen om het meenemen te vergemakkelijken, maar na een jaar blijkt dat mensen misschien wel willen maar zich schamen om er zelf om te vragen. Als het aangeboden wordt ligt het al anders en wat ook helpt is dat het vrekkerige imago er vanaf is gehaald door het onder het mom van milieudoeleinden te doen. 

Per jaar belandt er naar schatting zo'n 235 miljoen euro aan horecavoedsel in de prullenbank. 

Vergeet de hardloopapps; hier is de sexapp!

Een app waarvan je je afvraagt waarom hij er nog niet was: de penis stappenteller. Houdt precies alle activiteiten van het mannelijk geslachtsdeel bij. 'SexFit' is een vibrerende penisring die de Britse firma Bondara introduceert. Het aardigheidje belooft niet alleen je genot te verhogen, het registreert ook je seksuele fitheid. De SexFit, die vorige week door het bedrijf werd gepresenteerd, stuurt informatie naar een gratis app op je smartphone. Zo weet je meteen hoeveel calorieën je tijdens de daad hebt verbrand en hoeveel stoten per minuut je hebt gegeven.

Maar daar houdt het niet op. "Net als soortgelijke sport-apps, zal de SexFit de meest toegewijde gebruikers in staat stellen om de gegevens van hun sekssessies te delen en te vergelijken op sociale media", stelt het persbericht.