De Wereld is in oorlog, met de Islamitische Staat. En dat zullen we weten, die oorlog wordt ook gevoerd op sociale media. Om te beginnen door de Amerikanen, met een online campagne:

"Think again, turn away…"

Onder die titel stuurt de Amerikaanse overheid een regen van tweets de wereld in die jongeren ervan moet weerhouden om af te reizen naar Syrië of Irak, en te gaan vechten aan de kant van IS. Of erger, om aanslagen te gaan plegen elders in de wereld. 

Maar het gaat verder, het US Departement of State (buitenlandse zaken), twittert ook foto's van vannacht gesneuvelde IS-strijders de wereld in, lijken vol in beeld. Echt duidelijk een poging tot bangmakerij. 

Gaat dat helpen? Die bangmakerij? Niet als je het account van de inmiddels beruchte Nederlandse Jihadist Muhajiri volgt…

Uniform

Die oproep van het Nederlandse ministerie van Defensie heeft tot enorm veel ophef geleid op de sociale media. Ook buitenlandse media hebben het bericht opgepikt. 

De jihadisten zijn in ieder geval blij met de oproep om het uniform niet aan te trekken: 

Internationalisering

De strijd verplaatst zich, wordt internationaler, met name de online propaganda-oorlog inspireert extremistische moslims wereldwijd tot buitengewoon nare dreigementen: 

Op de Filippijnen dreigen moslimextremisten om een tweetal Duitse gijzelaars te vermoorden. Met nare foto van geknielde gijzelaars en gemaskerde moslim met groot mes...

Gedonder met IOS8

Ik had het er van de week al even over, de nieuwe versie van het besturingssysteem van Apple, de introductie gaat niet zonder problemen. Mensen kunnen na installatie hun telefoon niet meer unlocken. Nieuws: Apple trekt nu haar besturingssysteem terug, om noodzakelijke verbeteringen aan te brengen. Wat mensen moeten doen die IOS8 al geïnstalleerd hebben is onduidelijk want de-installeren kan niet… Althans , niet voor eenvoudige stervelingen zonder IT achtergrond…

Hou de sociale media in de gaten, zoek op hashtag #ios8. 

Seksfilmpjes kinderen Breda 

Een hoop kinderen in en om Breda zitten in de rats. Ze hebben pikante filmpjes van zichzelf gemaakt en die gedeeld via sociale media. Doe het niet jeugdige luisteraars. Wat eenmaal op het web staat gaat er nooit meer af… Boze ouders, verdrietige kinderen. Voorlichting in de brugklas is er wel, maar het moet jonger, want deze kinderen zitten nog op de basisschool.