De afgelopen weken is er veel discussie over Nederlandse moslims die geen afstand zouden nemen van de terreurdaden van IS. Er zijn veel mensen die het maar onzin vinden; waarom zouden mensen die niks met iets te maken hebben afstand moeten nemen? 

Anderen zouden het juist en goed signaal vinden om te zien dat niet alle moslims hoofden-afhakkers zijn. Maar waar in Nederland vooral gediscussieerd wordt, nemen moslims in Canada wél afstand van de terreurdaad vorige week in Ottawa.

Onder de noemer 'Not in my name' plaatsen Canadese moslims foto's van zichzelf op Facebook. Er is door de 15-jarige Nour Zirat zelfs een Facebook groep opgericht: "Not in my name Canada", waarin al deze statements verzameld worden.

Zij vertelt dat ze de groep heeft opgericht om te laten zien dat de terreur niet door de beugel kan, en om het zwijgen van de gematigde moslims te doorbreken, en hen te stimuleren zich ook uit te spreken tegen geweld. 

Nieuw Social network gaat je betalen

Verslaafd aan social media, maar geen cent te makken? Overweeg dan de overstap naar het nieuwe Social Network: Tsu. Tsu belooft dat ze 99% van de opbrengsten en winst terugbetalen aan de gebruikers. Dit in tegenstelling tot Facebook en Twitter, die niks terugbetalen en zich zelfs je berichten en foto's toe-eigenen.

Tsu's strategie is dat alle contentmakers, wat neerkomt op alle gebruikers, royalty's zouden moeten krijgen voor het commerciële gebruik van hun foto's, likes en berichten. "Zij doen in wezen al het werk, dus zij zouden ook beloond moeten worden met het leeuwendeel van de winst", aldus Tsu baas Sobczak in een interview aan de New York Times.

Mensen hebben volgens hem niet door hoeveel geld er verdiend wordt met het werk van de gebruikers. Zelfs als je zelf weinig post, kun je nog aardig geld verdienen omdat Tsu je ook betaalt voor iedere nieuwe persoon die je aanbrengt in het netwerk. Als dat iemand is die veel berichten post die veel gedeeld worden en veel likes krijgen, dan krijg jij daar ook geld voor.

 Dakloze man speelt sterren van de hemel

Een filmpje van een dakloze man uit het Canadese Edmonton gaat viral. De man, Ryan, die al 30 jaar dakloos is, gaat op verzoek van een voorbijganger buiten achter een oude, verweerde piano zitten en speelt vervolgens de sterren van de hemel.

Het blijkt ook nog eens om een zelf gecomponeerd stuk te gaan. Hij vertelt er nog bij dat hij het pianospelen zichzelf heeft aangeleerd:

Vlucht vertraagd door Al Qaida Wifi hotspot

Heb jij ook zo'n leuke zelfbedachte naam aan je wifi netwerk gegeven? Pas dan wel op hoe je je netwerk noemt. Afgelopen zondag zorgde de naam van een wifi hotspot namelijk voor grote consternatie in een vliegtuig die vanuit Los Angeles naar Londen zou vertrekken.

Een passagier ontdekte namelijk dat er iemand aan boord was die een Wifi hotspot aan had staan met de naam: "Al Quida free Terror Nettwork". Het toestel van American Airlines werd van de landingsbaan van LAX gehaald, nadat de passagier er over aan de bel had getrokken bij het cabinepersoneel.  

Nadat het vliegtuig 3 uur op een afgesloten deel van het vliegveld was geparkeerd en iedereen gevraagd was hun elektronische apparaten uit te zetten, ging het vliegtuig terug naar de gate. Iedereen moest uitstappen en de vlucht werd pas de volgende middag (maandag 1 uur) hervat. volgens de vliegmaatschappij is er geen sprake geweest van daadwerkelijk gevaar.