We zijn er gisteren allemaal ingetuind; het nieuws over een woonwijk speciaal voor homo's in Tilburg bleek een hoax.

De Roze kermis wilde aandacht vragen voor het probleem van weggepeste en in hun wijk in elkaar geslagen homo's. Zelfs de burgemeester zat in het complot. Goede grap voor de goede zaak, zou je kunnen denken, maar dat zien veel mensen toch anders. Iedereen is boos! 

De NOS en NRC voorop. De hoofdredacteuren stuurden vanmiddag een boze brief naar het college van B&W in Tilburg waar de honden geen brood van lusten. 

Ze schrijven ondermeer 'zeer ontstemd' te zijn en noemen het optreden van de burgemeester 'volstrekt onaanvaardbaar'. Ze constateren dat het in Tilburg 'blijkbaar officieel beleid is doelbewust vertegenwoordigers van de pers op een verkeerd been te zetten en te verleiden tot onjuiste publicaties'. Daarnaast vinden ze dat hiermee de 'NOS en NRC schade is toegebracht' en dat ze zich zullen beraden op 'welke consequenties ze hieraan zullen verbinden'. 

Jammer dat ze de hoax en hun boosheid nu als groot nieuws brengen terwijl het achterliggende bredere maatschappelijke thema van homo's die zich onveilig voelen vandaag van hun geen aandacht krijgt.

WK: Commentaar op commentaar

Er is gisteren heel wat afgeklaagd over het commentaar op tv bij de wedstrijd Australië - Nederland. De ene open deur na de andere werd de ether ingeslingerd, maar bovenal viel de negatieve spirit over 'onze jongens' niet in goede aarde. Natuurlijk, ze speelden niet goed, maar soms leek het wel alsof NOS commentator Jeroen Grueter Australisch was.