De Hema heeft onder invloed van de Zwarte Piet­discussie de verpakkingen van Sinterklaasartikelen aangepast, zodat daar vrijwel geen Zwarte Piet meer op te vinden is. Er zijn dit jaar nog wel chocoladefiguren van Zwarte Piet bij de Hema te vinden - de inkoop voor dit jaar is al gedaan - maar dit is volgend jaar waarschijnlijk niet meer het geval. Dit blijkt uit een intern schrijven.

Ook winkels als de Bijenkorf, Albert Heijn (AH) en Bart Smit worstelen met het uiterlijk van Zwarte Piet in de sinterklaasperiode. De voorbereidingen voor Sinterklaas zijn nu al begonnen en de discussie rondom Zwarte Piet is voor vele winkelketens een reden aanpassingen te doen. Wat die wijzigingen zijn, houden zij echter voor zich. AH en Bart Smit zeggen geen onderdeel te willen worden van het maatschappelijke debat over Zwarte Piet.

Dat geldt dus niet voor de HEMA. "Vooruitlopend op welke uitkomst dan ook, hebben we besloten om voor dit jaar nog vast te houden aan Sint en Piet'', aldus het concern. "Wel zijn enkele aanpassingen gedaan aan verpakkingen''. En dát had de woordvoerder beter niet kunnen zeggen want op Twitter vallen mensen van verontwaardiging over elkaar heen. De actie #boycothema is gestart, er wordt opgeroepen om niks meer bij de HEMA te kopen. De tegenactie #teamhema heeft echter ook veel aanhangers, zij vinden dat mensen zich beter ergens druk om kunnen maken.

Het bedrijf gaat overigens niet in op een claim van het Actiecomité Malle Piet dat 'volgend jaar het hele assortiment Zwarte Piet-vrij zal zijn'. Initiatiefnemer Marc Nelissen stelt dat de verkoopdirecteur van HEMA dat in een e-mail aan hem zou hebben beloofd. Volgens Nelissen, opsteller van het Malle Piet Manifest, zou HEMA positief staan tegenover zijn initiatief om de Pieten voortaan in allerhande kleuren te schminken.

De PVV loopt voorop in de boycot:

Emmy's: tribute to Robin Williams

Weer een award show vannacht in LA, dit keer de uitreiking van de Emmy's, de belangrijkste televisieprijzen in Amerika. Weer veel mooi en slecht geklede sterren, blunders op het podium (Gwen Stefani die de naam van Stephe Colbert's programma verkeerd uitsprak:

en ga zo maar door. Maar ook een heel mooi eerbetoon aan de overleden Robin Williams. Acteur Billy Crystal vertelde wat er zo bijzonder was aan Williams, met wie hij vaak samen heeft gewerkt.

Celine Dion vraagt meisje op het podium en dan gebeurt dit:

Het jonge Amerikaanse meisje Charice had een droom: samen op het podium staan met haar superidool Céline Dion. Met hulp van Oprah Winfrey werd die droom vorige week ineens werkelijkheid. In een uitverkocht Madison Square Garden in New York mag ze met de superster op het podium staan om samen met haar voor 18000 mensen 'Because you loved me' te zingen. En wie een verlegen stemmetje verwacht, die heeft het echt mis.