Kom niet aan onze hagelslag! Twitter is verdeeld in hagelslaghooligans en hagelhaters na het bericht dat het broodbeleg zal worden verbannen op het Nationaal Schoolontbijt. Dit door een lobby van hagelhater Foodwatch, die hagelslag ongezond vindt en daarom niet bij een schoolontbijt vindt passen.

Tot nu toe stelde Venz geheel belangeloos de hagelslag beschikbaar. Veel mensen zijn nu boos dat hagelslag als iets slechts wordt neergezet. Na Zwarte Piet heeft een aantal mensen zelfs het gevoel dat er 'door politieke correctheid' opnieuw getornd wordt aan 'een Nederlandse traditie'. Er is zelfs een Facebookpagina gestart met de titel: 'Hagelslag moet blijven'. Het begon als een grap, maar inmiddels is het door veel serieuze hagelliefhebbers omarmd.

Naheffing van honderden euro's voor bijna 6 miljoen huishoudens

Veel boosheid over de naheffing die de belastingdienst door een fout in hun systeem bij 5 tot 6 miljoen huishoudens gaat doen. Per huishouden kan er 150 tot 700 euro extra belasting worden geheft, wat een flinke strop betekent voor veel gezinnen.

De belastingdienst was vergeten de systemen aan te passen op de afgesproken verlaging van de heffingskorting, waardoor er te weinig belasting is betaald.

CDA Kamerlid Pieter Omtzigt was verbaasd en stelde hier vragen over. In een bijzinnetje in het antwoord van staatssecretaris Wiebes bleek dat het kabinet er al lang van op de hoogte was dat 5 tot 6 miljoen mensen (van de in totaal 8) een naheffing zullen krijgen van honderden euro's.

Het vertrouwen dat er nog was in de overheid is nu bij veel mensen wel weg, als je hun berichten op Twitter zo bekijkt. Ook worden er grappen gemaakt over niet betalen. Want wil de Nederlandse overheid zelf ook niet eerst de cijfers zien voordat die naheffing aan Europa wordt betaald? Een foto van staatssecretaris Wiebes in Halloween outfit die met een blauwe envelop aan de deur staat voor 'trick or treat' wordt veel gedeeld: Happy Halloween, ook namens Wiebes.

Kerstwedloop bij Amerikaanse radiostations

Het duurt nog even, 54 dagen om precies te zijn, maar in Amerika zijn veel radiostations al overgeschakeld op een volledige kerstprogrammering. Waar in Nederland alleen Sky Radio in december 'verkerstificeert', doen in Amerika steeds meer zenders dat. Simpelweg omdat luisteraars het willen en er dus flink geld mee te verdienen is.

Momenteel is er een heuse wedloop gaande. Ieder jaar starten de zenders vroeger, omdat ze de eerste willen zijn. Zo is het inmiddels al 2 weken geleden dat de zender WEZW-FM als eerste overschakelde op volledige 'Frosty the Snowman'- en aanverwant repertoire. Binnen een week kwam er een ander station in Birmingham, Alaska bij dat op zijn beurt weer binnen enkele minuten gevolgd werd door een concurrerende zender in de regio die niet achter wilde blijven.

Niet zonder reden: het aantal luisteraars van WEZW-FM wordt door de kerstprogrammering verdubbeld. In december zullen er in Amerika in totaal zo'n 500 radiostations zijn die alleen maar kerstmuziek uitzenden. In de laatste tien jaar is het aantal stations dat dit doet verdubbeld en wordt er steeds vroeger mee begonnen.

Halloween: Frans dorp verbiedt clown

Het is vandaag Halloween en dat betekent eng verkleed langs de deuren gaan. Wie echter het plan heeft opgevat om naar aanleiding van het nieuws als Horrorclown te gaan komt de Zuid-Franse gemeente Vendargues niet binnen.

De burgemeester van het dorp heeft namelijk per direct het dragen van clown kostuums verboden. "Het gaat hier om bescherming van kinderen", aldus burgemeester Bruno Giraudo tegen France24. De politie in Frankrijk verwacht vanavond in verband met Halloween een recordpiek van aanvallen door crimiclowns.