Opvallend nieuws over het machtige Google. Topman Larry Page maakte bekend dat het bedrijf op zal gaan in Alphabet, een nieuw te vormen conglomeraat van bedrijven. 

Alphabet wordt een verzameling van alle activiteiten en bedrijven die nu onder de paraplu van Google hangen. In de nieuwe opzet komen toekomstige initiatieven binnen het concern los te staan van Google. Page wijst in dat verband bijvoorbeeld op de plannen die er zijn op het gebied van gezondheid. Zo is Google bezig met glucose-gevoelige lenzen. Alle activiteiten kunnen in zijn visie zo beter tot hun recht komen, bij Google denken veel mensen alleen aan de zoekmachine, en niet aan glucose gevoelige lenzen of andere medische producten.

Is het dan niet gek om zomaar een ijzersterke merknaam weg te gooien?

“We hebben veel dingen gedaan die op dat moment gek leken, schrijft Page in zijn verklaring. Veel van die gekke dingen hebben nu meer dan een miljard gebruikers, zoals Google Maps, YouTube, Chrome en Android. En daar stoppen we niet. We proberen nog steeds dingen te doen die anderen gek vinden, maar waar wij enthousiast over zijn."

Meisje met ingebouwde autotune

We zijn inmiddels allemaal gewend geraakt aan de autotune-vervorming van zangstemmen. Sinds Cher er groot mee uitpakte in de jaren 90 gebruikt iedere grote artiest het inmiddels, om de noten wat zuiverder eruit te laten komen. Er is nu dus een hele generatie die denkt dat je simpelweg zo hoort te zingen. Zo ook dit 18-jarige meisje, Emma Robertson. Zij heeft zichzelf een volledig natuurlijke autotune stem aangeleerd.

Newsanchor weigert nog langer over de Kardashians te praten

Het is Kardashians voor en Kardashians na in het Amerikaanse nieuws. Werkelijk alle social media-statusupdates van de familie worden breed in de media uitgemeten. Maar toen ‘Good Day Orlando’ deze week het nieuws wilde behandelen dat de dochter van Caitlyn Jenner haar konijn Bruce heeft genoemd, werd het de newsanchor van de ontbijtshow te veel. Presentator John Brown stapte uit beeld omdat hij geen Kardashian-nieuws meer kan horen.

Waarom je nooit met plastic bestek moet eten

Heb je lekker gekookt voor gasten, maar geen zin om af te wassen? Dan neem je toch plastic bestek? Handig misschien, maar toch kun je dit beter niet doen. Want de kans dat je gasten (en jijzelf) het eten minder lekker vinden dan met zilveren bestek is zeer groot, zo ontdekten onderzoekers.

Wetenschappers van de universiteit van Oxford deden onderzoek naar het verband tussen bestek en smaak. En het blijkt dat je met zwaarder bestek veel intenser van je maaltijd geniet.

130 gasten van een Schots restaurant kregen precies dezelfde maaltijd voorgeschoteld: forel en aardappelen. De helft van hen kreeg bestek dat drie keer zo zwaar was als de goedkopere versie die de rest van de groep moest gebruiken. Het resultaat was opvallend: de gasten die met het zwaardere bestek aten, genoten meer van de maaltijd. Ze wilden er zelfs vijftien procent meer voor betalen dan de groep met het goedkopere bestek.

Volgens de onderzoekers heeft het verschil waarschijnlijk te maken met de zogenaamde ‘sensation transference’. Dat betekent dat positieve of negatieve waarden die we aan bestek toekennen impliciet worden overgedragen naar ons oordeel over het eten. Een andere verklaring zou kunnen zijn dat zwaarder bestek onze aandacht beter bij de maaltijd zou houden. Waardoor we bewuster eten en meer genieten.