Er is commotie over het filmpje van een vrouw in New York die allerlei seksistische opmerkingen naar haar hoofd geslingerd kreeg op straat.

Het twee minuten durende filmpje is een compilatie van een 10 uur durende wandeling door New York waarbij de vrouw dingen te horen kreeg als: 'lach eens wat meer', 'hé schatje', en 'verdorie wat lekker'.

Inmiddels is het filmpje in minder dan een week tijd al 31 miljoen keer bekeken. Maar mensen zijn kritisch: waar zijn bijvoorbeeld de blanke mannen in het filmpje? In welke buurt is het opgenomen? Marianne Mollmann van the International Gay and Lesbian Human Rights Commission, zegt dat het erop lijkt dat ras en cultuur een onbesproken oorzaak lijken te zijn van het gedrag in het filmpje.

In de Huffington Post zegt ze: "Hoewel de tekst bij het filmpje zegt dat de actrice door mannen van verschillende etnische afkomst werd lastig gevallen, zijn de meeste mannen die in de video te zien zijn zwart of latino, en geen enkele blanke. Opzettelijk of niet, dit ontdoet de video van authenticiteit en daarom ook van autoriteit".

Chris Moore van de Mass Appeal heeft bovendien uitgezocht dat 59% van het filmpje zich afspeelt in Harlem. Hij vraagt zich af hoe representatief juist die wijk is voor heel New York.

...maar op Instagram klagen vrouwen verder

Intussen is op Instagram een andere vrouw een kruistocht begonnen tegen het online lastig vallen van vrouwen door mannen. Alexandra Tweten is een speciaal account begonnen, Bye Felipe, waarop vrouwen screenshots kunnen delen van verbaal geweld op dating-sites en apps. En daar wordt massaal gehoor aan gegeven. Zo is het niet tijdig reageren op een berichtje van een geïnteresseerde man al voldoende voor een scheldkanonnade over je heen te krijgen. Bij een afwijzing van een man is het helemaal bal en dreigen mannen soms zelfs met geweld of de dood. 

Ze is het account 3 weken geleden gestart, door een screenshot die van een vriendin van haar op Facebook had gezet. Ze schreef in haar blog: "je moet wel tot de conclusie komen dat sommige mannen vinden dat vrouwen iedere man moeten vermaken en moeten daten, omdat ze nu eenmaal op een datingsite zit."

Ze is vervolgens het Instagram-account begonnen om te laten zien wat voor berichten vrouwen krijgen en om mannen te laten weten dat dit niet normaal is. 

Kevin Spacey is een baas in imiteren

Als goed acteur moet je ook goed mensen kunnen imiteren. dat Kevin Spacey een briljant acteur is, bewees hij afgelopen weekend bij Jimmy Fallon. Daar imiteerde hij op verzoek verschillende beroemdheden die iets over Halloween zeiden. Zijn versies van Christopher Walken (House of Cards) én Bill Clinton zijn bijna eng, zo goed. 

Nieuwe Mugshot hottie

Criminelen als lustobject, het is iets wat maar weinig mannen begrijpen. Zo hadden we eerder dit jaar Jeremy Meeks, een voor moord gezochte crimineel die wereldberoemd werd omdat zijn politiefoto ('mugshot') vele vrouwelijke harten in vuur en vlam zetten. De combinatie van zijn helderblauwe ogen en zijn donker getinte huid was de de oorzaak. Maar Jeremy zit inmiddels zijn straf uit en heeft deze week een waardig opvolger gekregen. 

Zijn naam is Sean Koryk, hij is 29 en hij werd afgelopen vrijdag tijdens Halloween in het Californische Santa Cruz gearresteerd. De politie publiceerde zijn arrestatiefoto en prompt stond de vrouwelijke helft van de bevolking in lichterlaaie. "Is het hier warm of ligt het aan mij", is de algemene teneur van de reacties op de knappe verschijning van Koryk. En de reden waarom hij is opgepakt is misschien ook nog wel schattig. 

Hij ging een man te lijf die zich verkleed had als een reporter van de conservatieve nieuwszender Fox News. "De verdachte viel het slachtoffer aan, zeggende dat hij Fox News haat", zo staat in het politierapport. Maar daar hield het niet op. "De verdachte rukte de microfoon uit de handen van het slachtoffer en stak die in de gulp van het slachtoffer, waarna hij de microfoon tegen het kruis van het slachtoffer schuurde. Vervolgens sloeg hij het slachtoffer met een aluminium tennisracket".

Het slachtoffer lichtte de politie in, die Kory opspoorde en arresteerde. Die was niet moeilijk te vinden, omdat hij als enige man in Santa Cruz verkleed was als een tennisspeelster.