Het vierde seizoen van de populaire fanatasyserie Game of Thrones is begonnen en dat hebben ze geweten ook bij HBO, de zender die het uitzendt. De website lag door de grote schare liefhebbers er vandaag urenlang uit. 

Op de site is de eerste aflevering van dit seizoen sinds vandaag namelijk gratis te bekijken. De verslavende fantasyserie gaat over een machtsstrijd tussen zeven adellijke families. 

De Nederlandse acteur Michiel Huisman speelt in de serie de rol van de dappere krijger Daario. Carice van Houten speelt weer de rol van Melisandre. Ben je nou benieuwd hoe jij zou heten als je in de serie zou zitten, dan is er nu zelfs een Game of Thrones generator. Vul je naam in en je krijgt je Game of Thrones-naam. 

#ikstahierbuiten

Veel mensen stonden vandaag om 12 uur buiten. Niet omdat de sirenes gingen maar in het kader van de protestactie #ikstahierbuiten. Om stelling te nemen tegen de woorden van Wilders stonden mensen vanmiddag buiten en plaatsten daar een foto van op Twitter met #ikstahierbuiten erbij. 

Tegen uitsluiting en discriminatie. Veel scepsis op Twitter of in je eentje buiten staan nu wel zou helpen tegen discriminatie. Of het een groot succes was is ook lastig te meten. Er stonden wel mensen buiten, maar we weten niet of ze buiten stonden vanwege de actie. 

Dé zomerhit van 2014

Op Facebook veelvuldig gedeeld, het zomerlied van een vader met zijn zoon en dochter

De zelfgemaakte clip is zo mogelijk nog knulliger dan de muzikale kwaliteiten van het gezin. Een moeder zien of horen we niet. De kop boven het filmpje is: 'This is 100% real. No wonder the mum left'.

Misschien alvast claimen voor het songfestival van volgend jaar?