De campagne voor de Europese verkiezingen is in volle gang en opvallend is dat er wordt teruggegrepen op oude filmpjes om het pro-EU sentiment aan te wakkeren. 

Zo zendt het programma Altijd Wat vanavond een nog nooit eerder vertoon interview van Pim Fortuyn uit over Europa. Hieruit zou blijken dat Fortuyn misschien nog wel meer van Europa hield dan Alexander Pechtold. Fortuyn zei toen:

'Als premier zal ik vurig voor uitbreiding van Europa pleiten, vooral vanwege de veiligheid en stabiliteit, maar ik zal het prijskaartje erbij doen'

Hij noemde Europa verder een uniek politiek project dat door de Europese bevolking moet worden gedragen. 'Als dat niet zo is, zullen we nog meemaken dat wat we hebben opgebouwd, uiteen valt. Het cement zal toch moeten zijn dat de mensen voelen dat de verschillende volkeren bij elkaar horen.'

Tegenstanders van de EU wijzen er echter op dat dit interview is opgenomen ver voordat het helemaal mis ging met Europa: de eurocrisis en Griekenland. Volgens Joost Niemöller heeft Fortuyn over de EU ook gezegd: 'Nationale democratieën worden uitgehold' en 'In Europa heeft Nederland als volk niks in te brengen.'

Naast het Fortuyn interview, werden vorige week in De Wereld Draait Door oude afleveringen van Bassie & Adriaan erbij gehaald om te laten zien waarom we pro-EU moeten stemmen. In een serie gingen de clown en acrobaat destijds heel Europa door om het belang van de EU te onderstrepen. Bas van Toor is echter not amused. Hij stelt in een interview met Vice dat als hij toen had geweten hoe de EU er nu voorstaat, hij deze afleveringen nooit gemaakt zou hebben.

Giel Beelen verbreekt record radio maken

Het is hem gelukt: Giel Beelen heeft het wereldrecord radio maken verbroken en met zeven uur verlengd! Het record staat nu op 198 uur. Daarmee passeerde hij de Vlaming Lennart Creël, die het record begin deze maand op 190 uur zette. 

De 36-jarige dj begon vorige week maandagochtend aan zijn recordpoging, waarmee hij het tienjarig jubileum van zijn ochtendshow wil vieren. Zonder risico is Beelens actie niet. Door nauwelijks te slapen riskeert de dj onder meer suikerziekte. Beelen wordt in de gehouden door artsen.

Een woordvoerder van 3FM liet maandagmiddag nog weten dat het naar omstandigheden ‘best goed’ ging met de dj. Helemaal zonder slapen was het niet: om de dag mocht Beelen drie uur slapen en elke dag deed hij twee powernaps van een kwartier.

Project X Brabant

In Wijbosch en omgeving gaat momenteel een uitnodiging rond voor een Project X-feest. Bronnen laten aan Omroep Brabant weten dat er inmiddels meer dan duizend aanmeldingen zijn.  Volgens de politie zou het gaan om een grote onbedoelde grap van twee jongens, maar volgens de 16-jarige organisator komt het feest er echt.

Het feest wordt volgende week gehouden in een bepaalde straat in Wijbosch. De organisator wil anoniem blijven, maar nodigt iedereen uit te komen. 

'Het gaat door, maar de wouten moeten wegblijven. Pas dan wordt het een feest'

De politie laat weten op de hoogte te zijn en er bovenop te zitten. Maar dat zeiden ze destijds in Haren ook. 

Mannen krijgen oergevoel van BBQ-en

De eerste officiële zomerse dag van 2014 is vandaag een feit. En dat betekent voor veel mensen dan ook barbecueën. Niet iedereen is er blij mee als de buren dat doen, gezien het opgerichte BBQ meldpunt, waar je overlast kunt melden. 

Of het serieus is of een grap is nog niet bekend. Een derde van de Nederlandse mannen krijgt in ieder geval wel een oergevoel van barbecueën en de helft vindt dat hij beter kan grillen dan een vrouw. Dat blijkt uit een onderzoek door PanelWizard onder 1.187 volwassen Nederlanders dat vandaag gepubliceerd werd. 

De rolverdeling tussen de seksen is tijdens een avond barbecueën nog steeds erg traditioneel, zo blijkt uit het onderzoek in opdracht van een supermarktketen. Mannen staan meestal achter de barbecue en vrouwen doen de boodschappen, maken salades en ruimen na afloop op. Slechts tien procent van de vrouwen is van mening dat ze beter kan grillen dan haar man. Wel gek dat de mannen het normale vlees bakken en braden in de keuken dan meestal aan de vrouwen overlaten.