Gisteren was de eerste uitzending van een nieuw seizoen van Knevel en Van den Brink en dat zorgde voor erg veel ophef. In de studio waren nabestaanden van slachtoffers van het neergeschoten toestel MH17. En men vond dat Andries Knevel rare vragen stelde, zoals deze: 'Hoe denk je dat je broer er aan toe is?', doelend op de toestand van een lichaam na een val van 10 kilometer hoogte. 

En Twitter zou Twitter niet zijn als meteen iedereen er een mening over heeft; of ze het fragment nu gezien hebben of niet.

Alles over dit ongeluk ligt uiteraard erg gevoelig en journalisten moeten zeer voorzichtig te werk gaan om niet iemands grens over te gaan, want dan volgt er een lawine aan boze tweets. Voor Knevel in ieder geval aanleiding om excuses aan te bieden:

Gevaarlijke vakantieactiviteit in Spanje: van hoteldak in zwembad springen

Het is een groot probleem in de Spaanse vakantieplaatsen; van balkons of hoteldaken in het zwembad springende jongeren. In een nieuw filmpje op YouTube is een Britse jongen te zien die vanaf het dak van het hotel (vijf verdiepingen hoog) een aanloop neemt en in het zwembad springt: 

In zijn geval loopt het goed af, maar 2 weken geleden waren er in 1 weekend 3 gevallen van 'balconing' waarbij het fout ging, waarvan 1 met fatale afloop. In sommige Spaanse kustplaatsen worden er nu boetes uitgedeeld van 300 euro. Maar als het gevaar van overlijden ze al niet tegenhoudt, zal 300 euro dat misschien ook wel niet doen.