Eindelijk zijn we zelf ook eens trending. De aanleiding is wat minder leuk, want VVD fractievoorzitter Halbe Zijlstra heeft zich afgemeld voor het EenVandaag verkiezingsdebat van aanstaande maandag.

De VVD is het niet eens met 'de opzet van het debat', laten ze zelf in een persbericht weten. De waarheid is dat Zijlstra niet 5 minuten één op één in debat wil met Emile Roemer over de zorg. Eerder leek dat geen probleem voor ze maar krap vier dagen voor het debat is dat het plotseling wel. Over dat onderwerp valt er voor de VVD waarschijnlijk weinig te scoren.

Waarschijnlijk dus geen VVD in het EenVandaag Erasmus verkiezingsdebat van komende maandag. PvdA-leider Samsom zal nu in zijn eentje het kabinetsbeleid moeten verdedigen. Roemer is overigens woest en zegt dat de VVD wegloopt voor het debat. 

Universele lader

We hebben er lang op moeten wachten, maar over drie jaar is het dan eindelijk zover: een universele oplader voor mobiele telefoons. Nooit meer met een lege batterij staan met vrienden die jouw merk oplader niet bij zich hebben.

Het Europees Parlement bekrachtigde vandaag dat producenten van mobiele telefoons nog maximaal drie jaar de tijd hebben om hun toestellen geschikt te maken voor een universele lader. De lader moet ook de kostprijs voor de consumenten drukken en de elektronische afvalberg verkleinen. Bij de aankoop van een nieuwe telefoon kan men dan de lader immers gewoon houden.

Niet alleen telefoons, maar ook smartphones, tablets, muzieklezers en digitale fototoestellen moeten volgens PS-Europarlementslid Marc Tarabella compatibel worden met de universele lader. 'Afgelopen met kasten waarin 1001 verschillende kabels en laders rondslingeren.

Amsterdam selfie walhalla 

Amsterdam is een populaire plek om een selfie te maken. Dit blijkt uit onderzoek van het Amerikaanse Time Magazine.

Het blad analyseerde 400.000 selfies van foto-website Instagram. Hier rolde een lijst met 459 populaire selfie-steden uit, waarop Amsterdam een 28e plaats inneemt. Makati op de Filipijnen voert de lijst aan, gevolgd door steden als New York en Miami.

Amsterdam doet het niet onaardig. Met 64 selfies per 100.000 inwoners komt de stad lekker mee. Andere Nederlandse steden zijn Utrecht, te vinden op plaats 70 en Den Haag op nummer 102.

Parodieën zoenfilmpje

Nou, nog 1 keer over het zoenen-met-vreemden filmpje dan: gisteren kregen we al te horen dat het een reclamestunt was. Maar het filmpje spreekt zo tot de verbeelding dat er nu massaal parodieën worden opgenomen. Vreemden die elkaars voeten wassen (EO), Vreemde Amsterdammers die met elkaar zoenen (The Social Club) en vreemden die voor het eerst elkaars hand schudden.

De Speld, meester in het bedenken van fictieve berichten, ging nog eens stapje verder. Zij stelden een filmpje te hebben gezien van vreemden die voor het eerst seks met elkaar hebben. Ze doelden uiteraard op reguliere pornofilms en zetten er een foto bij uit zo'n film. Daar was geen naakt op te zien, maar voor Facebook toch genoeg aanleiding om het bericht van De Speld te verwijderen.