Een blunder van de Belastingdienst: medewerkers maakten een vrouw uit Almere intern uit voor jokkebrok. Maureen Brokken kreeg bij een officiële brief van de Belastingdienst per ongeluk ook interne correspondentie mee van twee medewerkers over haar. 

Bovenaan stond; mevrouw Brokken (niet Corry nee) en onderaan: 'Mevrouw Brokken mag niet jokken'. Mevrouw Brokken kon hier niet om lachen en plaatste alles op Twitter. Dat werd vele malen geretweet. Hierop liet de Belastingdienst al snel weten: 'We vinden het heel vervelend en ik kan je verzekeren dat er normaal niet op deze manier over onze klanten wordt gesproken'.

De Belastingdienst noemt het gedrag van de medewerkers 'onprofessioneel'. Voor Brokken is de kous daarmee nog niet af, ze zal een officiële klacht indienen, twittert ze. 

Nieuw nummer Madonna uitgelekt

Op youtube is een fragment uitgelekt van een nieuw nummer van Madonna. De Queen of pop is al een tijdje bezig met een nieuw album, dat volgend jaar moet verschijnen. Het nummer heet Rebel Heart en zou geproduceerd zijn door de wereldberoemde dj Avicii. 

Er kan tegenwoordig geen album meer worden opgenomen of er lekken wel stukken van uit. Sommige artiesten maken daar handig gebruik van door zelf te lekken en zo in het nieuws te komen met gratis promotie voor een nieuw album. Het is onduidelijk of dat hier ook het geval is. 

Morgen Sint Pannekoek!

Vergeet Sinterklaas, vergeet Zwarte Piet, morgen is het eerst Sint Pannekoek (met zonder n)! Deze feestdag is in de jaren tachtig bedacht door tekenaar Jan Kruis voor een Jan, Jans en de Kinderen-strip. In het verhaal hebben Opa en Catootje geen zin in de boontjes die Jans klaarmaakt en verzint Opa ter plekke de 'eeuwenoude Rotterdamse traditie' Sint Pannekoek, die uiteraard precies op die dag, 29 november, valt. En dus worden er pannenkoeken gegeten, mét een pannenkoek op het hoofd, want dat is onderdeel van de traditie.

De strip en de feestdag was al in de vergetelheid geraakt totdat enkele jaren geleden mensen op Twitter en Facebook op 29 november ineens selfies plaatsten met een pannenkoek op hun hoofd. En dat is nu een nieuwe traditie. Door social media is Sint Pannekoek écht een traditie geworden en wordt er morgen massaal pannenkoeken gegeten. 

Foto kinderen Nachtwacht

Een foto van een groep kinderen in het Rijksmuseum wordt veel gedeeld. Op de foto is de Nachtwacht te zien, met daaronder een groep van een tiental kinderen op een bankje. Geen enkel kind heeft echter aandacht voor Rembrandts meesterwerk, omdat ze allemaal op hun telefoonschermpjes zitten te staren. 'Onze generatie' twittert Michel van Kats erbij.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.