Veel aandacht uiteraard op sociale media, een nogal apart fragmentje gaat viraal:Wie zingt daar in de band bij BB?Het is Obama!

Ventoux Shirt for Sale

Trending: de film Ventoux, gisteren de publiekspremiere.

Veel mensen vonden het boek beter, mooie beelden, dat zeker wel!

Een glansrol voor Wilfried de Jong. Speelt overtuigend een vage crimineel die samen met een paar ouwe vrienden de beruchte zuid-franse berg op gaat fietsen.

Om redenen die duidelijk worden als je de film gaat zien wil Wilfried die beklimming doen op een stokouwe racefiets en in de kleding zoals die werd gedragen door coureurs uit de late-Zoetemelk periode.

Enfin, tijdens de opnames op de top van de Mont Ventoux wordt de filmcrew verrast door een jonge vrouw die de berg zojuist per fiets heeft bestegen. Wat blijkt, deze vrouw, Tessa, fietste van Nederland helemaal naar de top van de Ventoux om aandacht te vragen voor de rotziekte Multiple Sclerose. Wilfried de Jong is onder de indruk, en geeft zijn vintage, jaren 80 wielrentrui cadeau aan die MS-patient, Tessa van de Berg. En die originele jaren-80 Raleigh trui is dus nu te koop, althans, hij wordt geveild. Alle handtekeningen van alle acteurs staan erop, de opbrengst gaat uiteraard 100% naar hersenonderzoek, kijk op de site van MoveforMS.

Zelfrijdende auto's

Heel veel gedoe op sociale media over zelfrijdende auto's.

De kans om zo'n autootje tegen te komen in Californie wordt steeds groter. Vanaf vandaag mogen ze ook in Engeland gaan testen:

In de VS zijn zelfrijdende auto’s van Google betrokken geweest bij elf botsingen. ‘Light damage, no injuries’, en niet onze schuld, verzekert Google. Maar is dat wel zo?

Journalist Botte Jellema twijfelt of google wel de volledige de waarheid vertelt, en hij is niet alleen in zijn twijfels.

Google heeft namelijk nooit zelf naar buiten gebracht dat de auto's betrokken zijn geweest bij ongelukken. Pas na uitgebreid journalistiek onderzoek kwam dat aan het licht. Dat is verdacht. Op sociale media wordt er druk gespeculeerd.

Wie geïnteresseerd is in technokritische documentaire over dit onderwerp: zondagavond 24 mei, eerste pinksterdag, op radio1, precies 60 jaar na de eerste file in Nederland, de documentaire 'auto-auto' , op radio 1 bij de VPRO-NTR.

Picasso

Enorme hoon op social media over Fox News. Wat hebben ze gedaan? Deze week werd een schilderij van Picasso geveild, voor een recordbedrag. Fox kon daar niet omheen, maar in de berichtgeving hebben ze het schilderij een beetje aangepast. Want Picasso schilderde namelijk blote mevrouwen, op kubistische wijze. Zelfs vierkante borsten en billen zijn te veel voor de gevoelige oogjes van de Foxnews kijker. Alle edele delen, voorzover herkenbaar, zijn afgeblokt!

#FreetheNipple wordt langzaam trending.