De mediawoordvoerders in de Tweede Kamer reageren verontwaardigd op het artikel in het AD waarin staat dat gasten van talkshows als De Wereld Draait door betaald krijgen. Volgens de krant krijgen studiogasten honderden tot soms zelfs 2000 euro per keer. Zo krijgt Halina Reijn 750 euro als ze als tafeldame aanschuift. Marc-Marie Huijbregts zou hier zeker 2000 euro voor krijgen.

Op zich is het in de mediawereld niet vreemd als een tafelheer of –dame betaald krijgt voor zijn of haar werk. Er gaat namelijk ook enige voorbereiding in zitten en vaak gaat het om freelancers. Andere gasten die betaald krijgen vanwege hun expertise zijn bijvoorbeeld Peter R. de Vries of Jort Kelder.

PvdA-Kamerlid Mohammed Mohandis vindt echter: ,,Gasten moeten niet denken dat ze even kunnen cashen bij de publieke omroep.''

Coalitiegenoot Arno Rutte van de VVD heeft er op zich geen moeite mee dat er betaald wordt: “maar dat het allemaal zo schimmig is vind ik maatschappelijk gezien onverstandig en onwenselijk.''

PVV-Kamerlid Martin Bosma heeft een ander idee: “Er kan bijvoorbeeld in beeld verschijnen: Peter R. de Vries zit hier voor 2000 euro vandaag, desnoods met kassageluiden erbij,'' grapt hij. ,,Maar dat laat ik aan de creativiteit van programma's over.''

Vanavond bespreekt de Tweede Kamer de Mediawet met staatssecretaris Sander Dekker, waar onder andere de PVV de betaling van talkshowgasten aan de orde zal stellen.

Journalisten: ‘Social Media belangrijkste bron van informatie’

Neerlandse journalisten beschouwen berichten op social media steeds vaker als betrouwbare bron. 60 procent van de journalisten beschouwt social media zelfs als belangrijkste bron van hun informatie. Dat blijkt uit een onderzoek door ING naar de impact van social media op de werkzaamheden van PR-professionals, journalisten, nieuws en nieuwsverspreiding.

Steeds meer journalisten zeggen niet meer zonder social media te kunnen, 46 procent vindt Social Media een betrouwbare nieuwsbron, en dat is een stijging van 11 procent ten opzichte van vorig jaar. Ook neemt de invloed van journalisten toe door social media als Twitter en Facebook. Althans, volgens de journalisten zelf. 63 procent geeft aan meer invloed te hebben door gebruik te maken van Socia Media.

Meest trots op…? Vreemdgaan!

Het is de week van de Nobelprijsuitreikingen en dat was aanleiding voor talkshowhost Jimmy Kimmel om de straat op te gaan om mensen te vragen wat hun hoogst bereikte doel is in hun leven. Waar zijn ze het meest trots op?

Een blonde mevrouw kwam wel met een heel bijzonder verhaal. Zij blijkt het meest trots te zijn op het feit dat ze is vreemdgegaan, zonder dat iemand daar achter is gekomen. Tot nu dan.

Man belt 911 omdat hij te high is

Een bijzonder telefoontje naar de hulpdiensten afgelopen vrijdag wordt online veel gedeeld. Een 22-jarige man uit een klein stadje in Ohio belde de politie omdat hij ‘te high’ was. Hij had zoveel wiet gerookt dat hij niets meer voelde.

De politie trof de man kreunend op de grond aan in foetushouding met om zich heen crackers, chodoladekoekjes en doritochips. Na een paar uur rust kwam hij er weer helemaal bovenop. Hij is verder niet door de politie vervolgd.