Het #Eurovision heeft maar liefst 41 miljoen live-impressies opgeleverd in Nederland. Dit betekent dat Tweets over het songfestival maar liefst 41 miljoen keer in de Twitter-feed van gebruikers zijn verschenen (die op dat moment ingelogd waren). Het totale live-publiek bedraagt ruim 420.000 mensen. 

Helaas voor Nederland kwamen de voorspellingen van de bookmakers uit en zijn we niet door naar de finale van het Eurovisie Songfestival. Trijntje eindigde gisteren niet bij de eerste 10. Hoe laag we precies zijn geëindigd weten we pas zaterdag na de einduitslag.

Dan weten we ook hoe de jury heeft gestemd en hoe het publiek. En of we punten hebben gekregen van België bijvoorbeeld. Volgens de poll bij de tweede scherm uitzending van het songfestivalcafé gisteravond was België in ieder geval onze favoriet en goed voor 12 punten. 

Reactie Trijntje

Vanmiddag hebben we Trijntje hier uitgezwaaid toen ze in de bus stapte naar het vliegveld.

Ze is opvallend positief en zit niet bij de pakken neer. Ze hield vannacht na aankomst in het hotel zelfs een peptalk voor het hele team. Ik vroeg haar vlak voordat ze de bus instapte hoe ze terugkijkt op gisteravond, nadat duidelijk was dat we niet door waren.

Songfestival op Twitter

Er werd gisteravond volop getwitterd in Nederland over het Songfestival. Omdat iedereen een andere hashtag gebruikte is het moeilijk te zeggen hoeveel mensen er precies over het songfestival twitterden, maar er is een duidelijke piek te zien vlak voor en tijdens de uitzending, waar 3,4 miljoen mensen naar keken. De officiële hashtags zijn #Eurovision (internationaal) en #songfestival voor Nederland.

Wij gaan hier nog niet naar huis. Morgen vertel ik alles over de tweede halve finale en spreek ik met de zangeres van Teach in, Getty Kaspers, die dit jaar precies 40 jaar geleden voor het laatst voor ons land het Eurovisie Songfestival won.