Radio is al vaak dood verklaard, maar dat de Republikeinse kandidaat Ted Cruz de voorverkiezingen in Iowa vannacht won, heeft hij toch maar mooi te danken aan dat prachtige medium.

Dat schrijft CNN vandaag in een analyse op hun website. In het gelovige Iowa zijn conservatieve radiozenders erg belangrijk. De meest invloedrijke radioster, Glenn Beck, was afgelopen zondag op een bijeenkomst van Cruz.

Zijn radioshow wordt door 400 zenders uitgezonden en is het op twee na populairste radioprogramma in de Verenigde Staten bij mensen tussen de 25 en 54 jaar. In een reclamespot spraken ook andere conservative radiostars hun steun uit aan Cruz. Dit heeft hem zeker geholpen aan zijn overwinning.

Overigens zijn er veel mensen die om het verlies van Donald Trump moeten lachen. Zo wordt de link www.loser.com veel gedeeld vandaag op Twitter. Wie de link aanklikt, komt uit op de Wikipedia pagina van Donald Trump. De domeinnaam is sinds 1995 van Brian Connelly, die het steeds weer voor andere grappen gebruikt. Zo verwees de site eerder al naar webpagina’s over Barack Obama, WikiLeaks, Reddit, en Kanye West.

Adele wil dat Trump stopt met het draaien van haar muziek

En Trump moet nóg een verlies incasseren; zangeres Adele wil niet langer dat haar muziek gebruikt wordt tijdens zijn campagnebijeenkomsten. Vooral haar hit ‘Rolling In The Deep’ is regelmatig te horen. Trump is namelijk een fan. Hij was bij haar concert in New York en na een speech over de erbarmelijke toestand waarin de VS zich bevinden, draaide hij Skyfall.

Fans van de zangeres vinden dit allemaal maar vreemd en vroegen Adele op Twitter waarom ze hier toestemming voor gaf. Een woordvoerder laat The Independent nu weten dat de zangeres nooit toestemming heeft gegeven voor welke politieke campagne dan ook. 

Groundhog day

Het is vandaag groundhog day. Deze feestdag werd wereldberoemd door de gelijknamige film. Maar wat wordt er nou eigenlijk gevierd? Het feest ontstond in de 18e eeuw en werd de VS ingebracht door Duitse migranten in Pennsylvania.  

In Duitsland -en ook de rest van Europa- was het een goed gebruik om het einde van de winter aan te kondigen als overwinteraars, zoals dassen, hun holen verlieten. Omdat er in Pennsylvania geen das te bekennen was, werd er de groundhog voor gebruikt, de bosmarmot.

Zoals bij veel tradities werd er vanalles bij verzonnen en is het uiteindelijk uitgegroeid tot een jaarlijks feest op 2 februari, waarbij gekeken wordt of de bosmarmot zijn eigen schaduw kan zien. Als dat zo is is de winter nog lang niet voorbij, als dat niet zo is, dan blijft het winter.

Nou, de bosmarmot heeft inmiddels gesproken… Hij kon zijn eigen schaduw niet zien en het wordt dus een vroege lente!

Vrouw haalt agent van de weg voor te hard rijden

De omgekeerde wereld in de VS: een vrouw in Miami vond het harde rijgedrag van een agent zo gevaarlijk dat ze besloot hem van de weg te halen. En de agent die pakt het opvallend sportief op.