Veel verbazing vandaag over het feit dat Tweede Kamerlid Henk Krol van 50 plus vanmiddag in het vragenuurtje Kamervragen heeft gesteld over het AVROTROS programma Radar. Het TV programma begon gisteravond door een misverstand 20 minuten later.

Vanwege Koningsdag werd het programma, dat normaal altijd live is, van te voren opgenomen. Alleen had iemand bij de eindregie een mail niet goed gelezen waardoor de opname niet gestart werd.

Genoeg uitleg misschien, maar niet voor Henk Krol. Hij wilde vanmiddag antwoorden van de staatssecretaris.

Op Twitter is er weinig begrip voor, sommigen vroegen zich zelfs af of het geen grap was. Ook worden de kosten van een Kamervraag veel getwitterd: 3750 euro per vraag.

Youp van ’t Hek vraagt zich af wat mensen in Nepal er van vinden.

Eindelijk eigen servies voor Obama

Hij is bijna president af, maar nog net op tijd heeft Obama eindelijk zijn eigen servies in het Witte Huis. Tot nu toe blijkt hij het oude servies van de Clintons en zelfs van George Bush te hebben moeten gebruiken. Dat kan natuurlijk niet.

En dus werd er een nieuw servies ontworpen, 11-delig per couvert, voldoende voor in totaal 320 gasten. Sommige delen hebben een 24 karaats vergulde afbeelding van het presidentiële wapen.

In totaal kost het servies 367.000 dollar. Best veel, maar flink goedkoper dan het servies van Laura Bush, dat in 2009 493.000 dollar kostte. Maar dat bestond dan ook uit 14 delen per persoon.

Behalve het wapen zijn er meer persoonlijke details in het servies aangebracht. Zo is er een special kleur blauw ‘Kailua Blue’ dat verwijst naar Hawaii, de thuisstaat van Obama.

Het servies zal vanavond worden ingewijd tijdens een diner op het Witte Huis met de Japanse Minister President.

Dit is Weezer, de ‘pratende hond’

Kan ie nou écht praten of niet? Volgens de eigenaar van deze Husky uit North Carolina wel. Maar we laten het oordeel aan jou over.

Zegt deze hond werkelijk ‘I love granny’ en I love you’? Of zit het toch vooral tussen onze oren? Het filmpje wordt in ieder geval volop gedeeld.

Ed Balls day

Het is vandaag Ed Balls day op Twitter.

Pardon?

Ed Balls day.

De dag is vernoemd naar de Britse Labour politicus Ed Balls die op deze dag, exact vier jaar geleden, op Twitter zijn eigen naam intikte om een artikel te zoeken over hem, maar dit per ongeluk als tweet verstuurde in plaats van als zoekopdracht.

Daarna kreeg hij een telefoontje, zodat hij de tweet niet meteen verwijderde. Met alle gevolgen van dien, want zijn tweet ging viral. Behalve duizenden retweets kwamen er vele parodieën en mensen die ook hun eigen naam intikten als tweet.

Elk jaar wordt dat op 28 april herhaald, zodat we vandaag weer vele gekke tweets voorbij zagen komen. Iedereen deed mee, van de NOS op 3 tot aan de Volkskrant.

Nou ja, bijna iedereen. Ed Balls zelf heeft nog niet over #EdBallsDay getwitterd.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.